Aktualizované: Covid-19 úraduje už aj v piešťanskej nemocnici, vyradil takmer celé jej vedenie

V domácej karanténe z dôvodu dohľadávania kontaktov s nakazeným skončili podľa našich informácií riaditeľ nemocnice Štefan Kóňa, traja námestníci a jeden člen predstavenstva nemocnice Alexandra Wintera v Piešťanoch.

Nemocnica zostala nateraz bez riaditeľa Štefana Kóňu a štyroch členov jej vedenia. (Autor: pror/red)

Mimo svoje pracovisko pre kontakt s nakazeným vykonávajú prácu z domu okrem riaditeľa Kóňu námestníčka pre ošetrovateľskú starostlivosť Mária Bolješiková, námestník pre ekonomický úsek Jozef Gajdarík, ale aj námestník pre hospodársko-technickú činnosť Jan Zápařka.

Spolu s nimi je pro Covid- 19 na prácu z domu odkázaný i člen predstavenstva a zároveň primár chirurgie piešťanskej nemocnice Ľudovít Šalgovič. Čo sa týka vedenia nemocnice, na pracovisku tak zostal už len jediný člen vedenia nemocnice, námestníčka pre zdravotnú starostlivosť Daniela Klepancová.

Kontaktovali sme riaditeľa piešťanskej nemocnice Štefana Kóňu s otázkami, či môže naše informácie potvrdiť a čo je príčinou toho, že nemôže so svojimi tromi námestníkmi a jedným členom predstavenstva chodiť do práce. Na telefonát nereagoval, ale sms správou potvrdil, že musia ostať doma. Príčiny nám ale odmietol objasniť.

Podľa našich informácií však došlo ku kontaktu s nakazeným človekom pri návšteve vinárstva v Topoľčiankach. Či do kontaktu s nakazeným prišli všetci štyria, prípadne len jeden a zvyšok je dôsledkom reťazenia kontaktov, mohol objasniť riaditeľ nemocnice Štefan Kóňa. Ten to však odmietol.

Stanovisko nemocnice doručené 23. septembra

„Naša zamestnankyňa, ktorá sa podrobila povinnému testovaniu po kontakte s osobou pozitívnou na COVID-19, má test negatívny, a  zamestnanci Nemocnice vrátane jej vedenia, ktorí boli z dôvodu kontaktu s touto zamestnankyňou v dobrovoľnej karanténe, už pracujú v riadnom režime. Ako bolo uvedené i v predmetnom stanovisku, pre objasnenie uvádzame, že osoba pozitívna na COVID-19, s ktorou prišla zamestnankyňa do kontaktu, nebola z nemocničného prostredia.“

Poznámka redakcie:

Informácie sme zverejnili vo verejnom záujme a chceme poukázať na to, že sa vedenie nemocnice zachovalo správne a môže to byť dobrý príklad ako postupovať dobrovoľne, keď sa dozviete o tom, že ste sa dostali do kontaktu s osobou, ktorá mohla byť podozrivá z nakazenia sa. 

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
streda, 24. apríla 2024
Meniny má Juraj, zajtra Marek