„Kľúčovú pozíciu v tíme beriem ako výzvu,“ hovorí Čajka Matea Tadić

Chorvátska rozohrávačka Piešťanských Čajok Matea Tadić začína v Piešťanoch svoju druhú sezónu a v tíme bude mäť oproti minulému ročníku ešte väčšiu zodpovednosť. Už prvé prípravné zápasy napovedali, že 20-ročná rodáčka zo Záhrebu je pripravená sa z jednou z kľúčových pozícii v tíme popasovať.

Matea Tadić zatiaľ predvádza v príprave veľmi dobré výkony. © Laco Duračka

Čajky už majú za sebou tri prípravné zápasy, zatiaľ všetky víťazné. Ako sa Vám zatiaľ pozdávajú výkony v prípravných stretnutiach?

Myslím, že nám zatiaľ doterajšie výsledky ukazujú, že sme na dobrej ceste. Veci, na ktorých pracujeme nám vyhovujú a mohli by nám dlhodobo fungovať. Vzhľadom na situáciu, že máme nových trénerov, nové pravidlá, zmenila sa viac než polovica družstva a navyše sa dlho nehralo, tak to zatiaľ nevyzerá zle. Musíme zlepšiť najmä obranu, v ktorej sa nám opakujú chyby, ktoré si nemôžeme dovoliť. Tiež nám trénerka prízvukuje dôležitosť komunikácie, ktorá je veľmi podstatná.  Vždy je čo zlepšovať a máme pred sebou stále veľa práce, aby to fungovalo podľa predstáv. 

V tíme budete túto sezónu zastávať post prvej rozohrávačky a bude na Vás veľká zodpovednosť. Ako ste pripravená zhostiť sa tejto kľúčovej pozície v tíme ?

Pozícia rozohrávačky je samozrejme náročná nesie so sebou veľa zodpovednosti. Beriem to však ako výzvu. Celú svoju kariéru hrávam na tejto pozícii a  viem, čo je mojou úlohou. Máme kvalitných trénerov, ktorí ma usmerňujú, aby som to zvládla či už mentálne i fyzicky. Od samého začiatku mám s trénerkou dobrú komunikáciu a vzťah, ktorý mi túto úlohu zľahčuje. Samozrejme to nie je len o mne, ale o celom tíme. Keď však vidím nášho tímového ducha a tvrdú prácu, ktorú odvádzame, nebojím sa svojej úlohy ani ničoho iného.

Od predčasného konca uplynulej sezóny uplynula dlhá doba. V úvode prípravy to však zatiaľ vyzerá, že hráte v dobrej forme a veľkej pohode. Využili ste dlhú hernú prestávku na individuálne zlepšovanie sa?

Veľmi ma teší, keď niekto hneď od začiatku vidí progres na mojich výkonoch, pretože som na sebe toto leto dosť pracovala. Našťastie som bola zdravá a mohla som medzi sezónami viac trénovať. Mala som doma v Chorvátsku veľmi dobrých trénerov, s ktorými som dva mesiace makala na rozvoji mojich nedostatkov. Ďakujem im, že som sa mohla zlepšovať a cítim, že som dobre pripravená.

V Piešťanoch začínate svoju druhú sezónu. Ako spätne hodnotíte svoj prvý rok v Piešťanoch? Bol pre Vás prvým profesionálnym angažmánom a prvýkrát ste bola mimo domova. Bude to druhej sezóne pre Vás o niečo jednoduchšie? 

Pamätám si na môj prvý rozhovor po príchode do Piešťan. Už vtedy som hovorila, že moje rozhodnutie príst do Čajok  je správne a teraz to môžem len potvrdiť. Profesionálnosť klubu je na vysokej úrovni, mesto sa mi veľmi páči pretože vo voľnom čase chodím rada do kaviarní a prírody, čo Piešťany všetko spĺňajú. Ako mladá som bola prvý raz mimo domova a mala som sa tu od začiatku veľmi dobre. Spoluhráčky boli skvelé a boli tu vždy pre mňa. Všetko mi ukázali a dokonca som sa aj naučila po slovensky. Myslím, že minulý rok som vzhľadom na rôzne okolnosti ešte neukázala všetko, čo vo mne je. Verím, že druhá sezóna bude oveľa lepšia a veľmi sa na to teším.

V Chorvátsku ste prešla všetkými mládežníckymi reprezentáciami. Je Vašim ďalším cieľom si svojimi výkonmi vypýtať miesto v ženskom výbere?

Každá hráčka má vo svojej kariére nejaké ciele a takisto je to aj môj prípad. Jedným z nich je byť členkou chorvátskej reprezentácie a dosiahnuť s ňou nejaký úspech. Už pred dvomi rokmi som bola s ženským výberom v príprave a verím, že ak budem odvádzať dobré výkony tak sa tam môžem opäť dostať. Chorvátska reprezentácia mala kvôli covidu19 neoficiálny prípravný kemp až v auguste, vtedy sme však už mali prípravu v Piešťanoch, takže som sa nemohla zúčastniť. Budem však robiť všetko preto, aby som si najbližšej budúcnosti vyslúžila opäť pozvánku.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
streda, 24. apríla 2024
Meniny má Juraj, zajtra Marek