Dnes odovzdal zhotoviteľ opravený Krajinský most

Dnes odovzdali do prevádzky po päťmesačnej rekonštrukcii Krajinský most v Piešťanoch. Dielo, ktoré nadviazalo na rekonštrukciu hornej časti mosta z roku 2014 prevzal župan Trnavského samosprávneho kraja Jozef Viskupič.


Dnes sa konala tlačovka k odovzdaniu Krajinského mosta po jeho ďalšej modernizácii. (Autor: reprofoto )

Dnes odovzdali do prevádzky po päťmesačnej rekonštrukcii Krajinský most v Piešťanoch. Dielo, ktoré nadviazalo na rekonštrukciu hornej časti mosta z roku 2014 prevzal župan Trnavského samosprávneho kraja Jozef Viskupič. Modernizáciu vykonali na úseku mosta o dĺžke 260 metrov a tiež cesty dlhej viac ako 700 metrov. Je zrenovovaná spodná časť mosta vrátane prvkov, ktoré sa nachádzajú pod vodou.  Stavbári odstránili časti, kde bol rozpad betónu, koróziou poškodené nosné časti,  výstuž.

Po modernizácii za  1,9 milióna eur sa zlepšila celková kvalita cesty, je tu protišmykový asfalt, sú tu  moderné zabezpečovacie prvky. Zhotoviteľom je firma Swietelski. Práce, ktoré firma vykonávala boli priebežne kontrolované, podľa dozorujúcich sú vykonané v patričnej kvalite a predseda samosprávneho kraja poďakoval všetkým ľuďom, ktorí sa na modernizácii mosta podieľali za ich úsilie.

Krajinský most je kľúčovou spojnicou, ktorá spája nielen tri okresy, ale aj kraje, takže jeho odovzdanie má vplyv aj na nadregionálnu dopravu.Pozrite si celú tlačovku:

https://www.facebook.com/TrnavskyKraj/videos/333710167842453/?v=333710167842453
0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava