Deti z kúpeľov sa rozlúčili s letom zábavou s dobrovoľnými hasičmi

Koniec leta oslávili veľkolepo. Deti, ktoré so svojimi najbližšími strávili pobyt v piešťanských kúpeľoch, sa stretli za hotelom Grand, kde si v spoločnosti dobrovoľných hasičov z okolia Piešťan užili zaujímavé popoludnie.

Nadšenci peny mali dôvod na radosť. (Autor: am)

Akcia sa začala veľkolepým nástupom húkajúcich hasičských áut dobrovoľných zborov z Banky, Drahoviec, Hlohovca, Moravian nad Váhom, Veľkých Kostolian, Vrbového a DHZ Kúpele Piešťany. Na plochu medzi areálom golfového ihriska a hotelom Grand dobrovoľní hasiči zaparkovali svoje Tatry, Liazy i Ivecá a predviedli, pomocou akej techniky zasahujú pri rôznych udalostiach.

Podujatie, ktoré sa uskutočnilo v pondelok 31. augusta, kúpele pomenovali Rozlúčka s letom, hasiči deťom. „Slovenské liečebné kúpele Piešťany tento rok prvýkrát predstavili produkt zameraný pre rodiny s deťmi v hoteli Splendid a chceli im na konci leta pripraviť rozlúčku. Deti mali možnosť vidieť nádherný nástup hasičských vozidiel s húkačkami, so svetlami, bolo to impozantné,“ prezradila Mária Michalčíková z kúpeľov. Pre prezentáciu dobrovoľných hasičských zborov sa rozhodli i preto, že si ich prácu vážia, a okrem toho, že v lete zabezpečujú mnoho podujatí pre rôzne generácie, ich práca vie byť naozaj veľmi náročná.

Deti si tiež mohli vyskúšať požiarny útok, kde zapájali jednotlivé zariadenia, ktoré hasiči využívajú pri útoku. Okrem toho mohli otestovať aj malý útok s „džberovkami“, keď im rodičia pumpovali vodu, aby z niekoľkometrovej vzdialenosti vodou zhadzovali plechovky. Po zdolaní týchto disciplín sa deti zabavili v hasičskej pene, čo využili aj ako jedno z posledných letných osviežení.

„Bola to akcia pre klientov kúpeľov, ktorým verím, že sme spríjemnili posledné chvíle prázdnin,“ doplnila Michalčíková s tým, že prítomnosť detí v kúpeľoch bola veľmi príjemná, a dúfajú, že rodiny, ktoré dorazili, boli z Piešťan milo prekvapené.

Počas all inclusive pobytov bol pre ne pripravený špeciálny detský klub s profesionálnou lektorkou, v ktorom si deti užili mini diskotéku, športové a kreatívne aktivity. Maskotom detského klubu bol páv Splendy a k dispozícii deťom bola vnútorná herňa, vonkajšie ihrisko, päť dní v týždni prebiehali animácie. Pre malých návštevníkov boli k dispozícii kolotoče. Rodičia mohli zasa počas pobytu relaxovať pri niektorom z bazénov, vo fitnescentre alebo využiť kúpeľné procedúry.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel