Cyklo Holeška tour: Druhý pokus s tristo účastníkmi nemal chybu

„Ze Šterús do Šterús,“ tak by sa dal nazvať 14. ročník cyklistického podujatia Cyklo Holeška tour. Pre nepriazeň utorkového počasia sa prejazd obcami Mikroregiónu nad Holeškou konal v náhradnom termíne – v sobotu 5. septembra. Cyklistov vítali obecné rozhlasy, na ich bezpečnosť dozerala polícia.

Tento rok si cyklookruh zo Šterús do Šterús užilo 302 účastníkov. (Autor: FB Mikroregión nad Holeškou)

„Som veľmi spokojný s priebehom akcie, počasie sme si objednali, vyšlo na jednotku,“ usmieval sa v cieli na futbalovom ihrisku v obci Šterusy starosta Štefan Madunický.

Tento rok sa na štart postavilo 302 cyklistov, z toho 98 žien a 204 mužov. Mladých do 26 rokov bolo 72, účastníkov do 14 rokov 38 a nad 60 rokov 29 cyklistov. Zaregistrovaní cyklisti pochádzali zo 42 obcí a miest. Najmladšími boli Alžbeta Bělská z Krakovian a Juraj Vittek zo Šelpíc, ktorí mali jeden rok. Najstaršou účastníčkou bola Elena Michalíková z Veľkých Kostolian a najstarším cyklistom Jozef Havlík z Piešťan. Do pedálov šliapli aj starostovia: z Rakovíc – Dušan Daloš, Boroviec – Ivan Šiška, Nižnej – Kamil Mikuš, Trebatíc – Juraj Valo a z Veľkých Kostolian – Gilbert Liška.

Občerstvovačky boli v Kostoľanoch a v Krakovanoch. V cieli v Šterusoch navarili účastníkom nielen chutný guláš, ale každý dostal aj preukaz o absolvovaní pekného cyklookruhu okolitými dedinkami – bola na ňom číslica: 14.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava