Na kúpalisku Eva si zaplávate ešte do konca septembra

Piešťanské kúpalisko Eva aktuálne funguje už 86. sezónu. Jeho brány sa nezatvárajú ani napriek tomu, že v týchto dňoch nás už horúčavy nespaľujú a mladí opäť zasadli do školských lavíc. Zaplávať si budete môcť ešte do konca septembra.

Päťdesiatmetrový bazén bude pre verejnosť prístupný ešte celý tento mesiac. (Autor: am)

Hlavná časť kúpacej sezóny je za nami. Tento rok nebola taká silná, ako býva zvykom, no napokon fungovala v bežnom režime. Ako pre Piešťanský týždeň uviedol prevádzkovateľ kúpaliska Ján Adamkovič, na Eve sú radi, že mohli normálne fungovať, aj keď ľudia boli opatrní a chodili menej. Kým v minulosti bývalo zvykom, že najsilnejšie kúpacie dni Eva zažívala počas júla, tento rok to bola nedeľa pred dvomi týždňami, keď bolo poslednýkrát „naozaj“ teplo.

Občas sa i v iných dňoch tvorili rady pred pokladňou, spôsobovalo to aj dlhšie načítavanie pokladne. Kúpalisko preto niekedy otvorili o 10 minút skôr, aby rozptýlili nápor návštevníkov. Tí strávili mnohokrát na kúpalisku celý deň, keďže Eva ako jeden z mála areálov na kúpanie poskytuje mnoho prírodného tieňa zo stromov, kde sa návštevníci môžu ukryť pred slnkom z akejkoľvek strany.

Podľa Adamkoviča bude sezóna štandardne pokračovať ešte počas septembra. V tomto čase by mali do areálu kúpaliska prichádzať aj školy, ktoré tam v tomto čase môžu absolvovať plavecký výcvik a iné špeciálne aktivity. Študenti majú dokonca v tomto čase vstup za jedno euro. Naďalej je možné ísť si ráno medzi 7. a 8. hodinou kondične zaplávať. Otváracie hodiny sú však už upravené, prísť sa kúpať môžete od 11:00 a najneskôr do 18. hodiny.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav