O rekonštrukciu cesty na Havran sa uchádzalo štrnásť firiem, predpokladanú cenu stlačili na polovicu

  • Kraj / Piešťany / Spravodajstvo / Región
  • 7. septembra 2020, 15:19

Zákazku na rekonštrukciu cesty II/499 v úseku horského priechodu Havran v okrese Piešťany získala spoločnosť Swietelsky-Slovakia s najnižšou ponúknutou cenou 2,2 milióna eur. Práce na modernizácii takmer 4,5 kilometrového úseku cesty začnú v najbližších týždňoch, podľa zmluvy potrvajú dvanásť mesiacov.

Zlý technický stav cesty sa častokrát podpisuje i na dopravných nehodách a následných zápchach. (Autor: red)

Predpokladaná hodnota zákazky bola vyrátaná na 4,3 milióna eur, do verejného obstarávania sa zapojilo až štrnásť veľkých firiem z celého Slovenska. Trnavský samosprávny kraj získal na modernizáciu tohto úseku cesty peniaze z eurofondov.

Podľa trnavského župana Jozefa Viskupiča ide v rámci kraja o jeden z kľúčových infraštruktúrnych projektov, po dokončení ktorého bude opravený úsek cesty II/499 od Krajinského mosta v Piešťanoch až po hranicu s Nitrianskym samosprávnym krajom. Trnavský samosprávny kraj podľa Viskupiča pracuje aj na rekonštrukcii niekoľkých ďalších úsekov ciest, v najbližších týždňoch sa vodiči dočkajú napríklad vynovenej cesty medzi obcami Osuské a Prietrž v okrese Senica. „Čas COVIDU-19 neznamenal úplné zastavenie kapitálových výdavkov, my sme sa rozhodli, že napriek liknavosti mnohých, zrealizujeme všetkých 21 úsekov ciest, ktoré boli zaradené medzi priority,“ dodal trnavský župan.

Cieľom pripravovanej rekonštrukcie cesty na Havran je zlepšenie jej únosnosti a zvýšenie bezpečnosti všetkých účastníkov cestnej premávky. V úseku od intravilánu obce Banka po horský priechod sa v súčasnosti vyskytujú priečne a pozdĺžne nerovnosti, prepady a pokles vozovky. V celom úseku sú tiež prevalené a poškodené zvodidlá. Zastaralé je tu aj dopravné značenie je a v určitých úsekoch priekopy pri ceste neplnia svoju funkciu, pretože sú zasypané.

Cesta II/499 je z hľadiska dopravného významu dôležitým cestným ťahom, ktorý je v riešenom úseku hlavnou spojnicou medzi okresmi Piešťany a Topoľčany, Trnavským a Nitrianskym krajom.

(SITA)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je sobota 27. apríla. Tento deň je Svetovým dňom grafiky. Meniny má Jaroslav.
  • 27.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
sobota, 27. apríla 2024
Meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila