Nočná cyklovačka Piešťanmi na viac ako štyristo kolesách

  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
  • 7. septembra 2020, 20:25

Keďže bicykel má dve kolesá, znamená to, že druhý ročník nočnej cyklovačky Piešťanmi absolvovalo od starej elektrárne viac ako dvesto Piešťancov. Dospelých aj detí.


Účastníci nočnej cyklojazdy Piešťanmi na nádvorí Elektrárne Piešťany. (Autor: vd)

Vydarené počasie a rozprávkový západ slnka prial akcii, ktorá vstúpila do druhého ročníka. Cyklistov, vyzbrojených reflexnými prvkami aj svetielkami privítal na nádvorí Elektrárne Piešťany primátor mesta Peter Jančovič a poprial im nielen pekný zážitok z jazdy večernými Piešťanmi, ale pozval ich aj na sprievodný program – prehliadku exponátov aj priestorov elektrárne. A tiež aj na ďalšiu cyklovačku, ktorá bude na konci septembra.

Účastníci podujatia mohli nazrieť po prvýkrát v živote aj do podzemia elektrárne, kde sa nachádzajú rozvody vody, čo chladila dieslové motory. Organizátori zabezpečili i občerstvenie a na všetko dozerali príslušníci polície. Tá mestská, na čele s Petrom Gogolom sprevádzala pelotón celým okruhom. Trval niečo okolo hodiny, všetci prišli zdraví, v dobrej nálade a všetci si „dali“ aj jednu spoločnú fotku. Tá naša sa síce až tak nevydarila, ale aspoň sme „rozmávali“ publikum.

Po skončení cyklojazdy si mohli Piešťanci prezrieť všetky – aj novo zriadené priestory elektrárne, k dispozícii im bol realizátor zbierky početných historických exponátov, Erich Kubica.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
streda, 24. apríla 2024
Meniny má Vojtech, zajtra Juraj