Saxofónový koncert pod mušľou

  • Hudba / Podujatia / Piešťany
  • 5. septembra 2020, 00:01

Music festival Piešťany bude pokračovať koncertom v Hudobnom pavilóne v mestskom parku. Promenádny koncert zložený z diel svetových evergreenov, filmových hitov, populárnych i ľudových melódií v originálnom a atraktívnom aranžmáne odohrajú v nedeľu 6. septembra o 16. hodine hudobníčky z Dívčího saxofonového orchestra Luhačovice.

Koncert Dívčího saxofonového orchestra z Luhačovíc si môžete vychutnať v nedeľu 6. septembra. (Autor: DUP)

Orchester má za sebou viac ako 50-ročnú históriu. Založil ho vedúci súboru Vladimír Schlimbach. Najskôr vo Vlachoviciach, neskôr v roku 1972 v Luhačoviciach. Existujú dievčenské kapely alebo dámska dychovka, ale dievčenský saxofónový orchester v tejto podobe je iba v Luhačoviciach. Vekové zloženie dievčat je od základnej po strednú školu. Dívčí saxofonový orchestr koncertoval v 16 štátoch Európy. Už 25 rokov po sebe pravidelne účinkuje na Pražskom hrade pri príležitosti slávnostnej recepcie spojenej s odovzdávaním štátnych vyznamenaní. Orchester koncertuje na medzinárodných filmových festivaloch a na kúpeľných kolonádach. V programe uvádza svetové, populárne aj ľudové skladby.

Vstup na podujatie je voľný. Dirigovať ho bude Vladimír Schlimbach. 

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava