„Tvorí sa tu veľmi dobrá partia,“ hovorí Hašková z Piešťanských Čajok

Basketbalistka Alexandra Hašková začína v Piešťanských Čajkách už svoju tretiu sezónu a patrí medzi služobne najstaršie hráčky. S členkou širšieho kádra ženskej reprezentácie sme sa pozhovárali o jej dojmoch z aktuálne prebiehajúcej prípravy na súťažnú sezónu 2020/2021.

Alexandra Hašková začína v Piešťanoch svoju tretiu sezónu. (Autor: Laco Duračka)

Máte za sebou viac než trojtýždňovú, najmä kondičnú časť prípravy na blížiacu sa sezónu. Ako ste tieto nie vždy obľúbené tréningové dávky zvládali? Bol program v uplynulých týždňoch náročný?

Myslím, že sme to všetky zvládli perfektne, až na pár menších boľačiek. Samozrejme nikto nemá rád tento začiatok prípravy, kedy sa venujeme menej basketbalovým činnostiam a skôr tej kondičnej a silovej príprave. Hlavne po tak dlhej odmlke bolo náročné sa do toho opäť dostať v takej intenzite. Myslím, že sme všetky do toho dali maximum a teraz sa už tešíme na ďalšiu časť prípravy, kedy si opäť zahráme zápasy.

Príprava sa už preklápa do druhého mesiaca a v ňom prídu na rad práve zápasové previerky. Už sa pomaličky so spoluhráčkami zohrávate v herných činnostiach?

Sme len na začiatku a tím sa nám z veľkej časti zmenil, takže ide to pomaličky, no postupne sa spoznávame, či už na ihrisku alebo mimo neho. Uvidíme na blížiacich sa zápasoch, ako sme to doposiaľ nastavili a verím, že do začiatku ligy všetko dokonale doladíme.

Vy už začínate v Piešťanoch tretiu sezónu a aktuálne patríte k služobne najstarším hráčkam tímu. Pred touto sezónou prišlo k viacerým zmenám v družstve i realizačnom tíme. Aký máte zatiaľ pocit z aktuálneho zloženia Piešťanských Čajok? Tvorí sa opäť dobrá partia, ako v Piešťanoch býva zvykom?

Zatiaľ mám veľmi pozitívne dojmy, čo sa týka družstva aj realizačného tímu. Vytvára sa nám tu veľmi dobrá partia. Je to cítiť na tréningoch, navzájom sa podporujeme a je vidieť, že všetky chceme, neflákame to a proste ideme naplno, od najmladšej až po najstaršiu. A čo sa týka realizačného tímu, tak zatiaľ som veľmi spokojná s tým ako to máme nastavené, aj s priebehom tréningov.

Piešťanské Čajky vedie v tejto sezóne nové trénerské duo Lucia Krč-Turbová a Martin Sýkora. Čo od vás tréneri vyžadujú a na čo najviac prikladajú dôležitosť v tréningoch? Vnímate nejaké špecifiká resp. nové veci, ktoré so svojou víziou priniesli?

Čo sa týka herných pravidiel, tak som nepostrehla nejaké diametrálne odlišné názory, pre niektoré baby to môžu byť úplne nové veci, no pre mňa sa to líši len v nejakých maličkostiach. Najviac nás však upozorňujú najmä na to aby sme komunikovali, to je alfou a omegou.

Extraliga žien bude v sezóne 2020/2021 napokon osemčlenná. Pôsobiť v nej budú oproti minulému ročníku tri nové celky – Poprad, Spišská Nová Ves a UMB Banská Bystrica. Ako vnímate túto skutočnosť?

Veľmi ma teší tento fakt, že napriek svetovej situácii s koronavírusom sa na Slovensku ženská extraliga ešte obohatila o ďalších účastníkov. Určite je to pre nás plus, že sa budeme môcť stretnúť s väčším počtom tímov.            

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 25. marca. Tento deň je Dňom zápasu za ľudské práva a Medzinárodným dňom spomienky na obete otroctva…
  • 25.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 28. marca 2024
Meniny má Soňa, zajtra Miroslav