Marcela Laiferová to riadne roztočila

  • Kultúra a spoločnosť / Hudba / Piešťany
  • 3. septembra 2020, 00:01

Na koncert Marcely Laiferovej do hudobného pavilónu Harmony na Kúpeľnom ostrove v Piešťanoch prišli jej priaznivci nielen z Piešťan a okolia. Bol tu aj šéf jej fanklubu, ktorého speváčka srdečne zdravila z pódia mávaním. V hľadisku nebolo jediné voľné miesto, a tak ľudia vytvorili okolo pódia masívny polkruh a koncert si užívali v príjemnej pohode piatkového podvečera. „Laiferka“, ako ju ľudia volajú, bola šik, sexy, milá, prirodzená, ľudsky krásna.

Aby sa Marcela Laiferová priblížila divákom, porozprávala aj historky zo života. (Autor: vd)

Už od prvého okamihu si vytvorila s divákmi priateľský kontakt. Korona-nekorona, ľudia sa bavili, ženy i muži sa pri jej piesňach vlnili ako za starých čias na popových či rockových diskotékach. A hoci sa spočiatku ostýchali, našli sa aj odvážlivci, ktorí si so slovenskou divou zatancovali. Tej však učarovalo asi najviac malé dievčatko v dave, takže pri putovaní s piesňou na perách pomedzi ľudí venovala tomuto rozkošnému stvoreniu aj zopár milých slov a taktov. Nechýbalo „lailo, lailo, lailo, lailo…“ a tieto slová ako i texty ďalších jej najväčších hitov si publikum nôtilo s Marcelkou.

Aby sa priblížila svojim verným poslucháčom, porozprávala aj historky zo života. Ľudia sa dozvedeli, že skúška na lekárskej fakulte nebola vždy jednoduchá najmä po prebdenej noci, že oženiť syna tiež nie je až také ľahké, ak ten dostane školu od Braňa Hronca, že stačí vojsť do chomúta po štyridsiatke. Tiež opísala svoje pocity, keď jej rovesníčky básnili o vnúčatách a dokola ich ukazovali na fotkách. Pričom, kým ona nemala vlastné vnúčatá, to nevedela celkom pochopiť. „Mám ich dnes sedem a už rozumiem mojim kamarátkam,“ žartovala speváčka. Ocenila, že medzi jej siedmimi vnúčatkami je konečne aj dievčatko, pretože ona mala šťastie na dvoch synov.

Pospomínala si na prierez svojej kariéry cez piesne, ktoré zaspievala. Nezabudla na rok 1970, keď vyhrala Zlatú bratislavskú lýru so skladbou Slová. Túto úspešnú skladbu naspievala i v nemčine, vyšla v  roku 1971 na singli pod názvom Worte. Nahral ju aj známy americký hudobník Herb Alpert. Úspech mala tiež so skladbou Na cestu a jej Hrdá láska doslova zľudovela, v publiku si ju spolu s Laiferovou spievali desiatky úst.

V Piešťanoch zaradila do koncertného repertoáru nielen pop, ale aj rock či country, čím pozdravila všetkých, ktorí sa práve v tom okamihu nachádzali na festivale country muziky na Lodenici. Zaznela tiež dynamická Quantanamera či hit Potom príde víkend.

Divákom sa zdôverila, že ju čaká veľký decembrový koncert v Slovenskom rozhlase, kde má vystúpiť nielen s Orchestrom Gustava Broma. Speváčka verí, že aj tento koncert sa bude môcť uskutočniť a že situácia s koronavírusom bude naklonená jeho realizácii. 

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 25. marca. Tento deň je Dňom zápasu za ľudské práva a Medzinárodným dňom spomienky na obete otroctva…
  • 25.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 28. marca 2024
Meniny má Soňa, zajtra Miroslav