Nepochopiteľné, z okna vyhodili šteniatko

  • Kraj / Spravodajstvo
  • 31. augusta 2020, 13:41

Prípadom sa zaoberá vyšetrovateľ. Vo veci začal trestné stíhanie pre prečin týranie zvierat. K úhynu približne 5 mesačného šteniatka nezistenej rasy prišlo v piatok, krátko pred 22.00 h v trnavskej ubytovni.

(Autor: Polícia SR - Trnavský kraj)

Osoba mala psíka vyhodiť cez okno, z výšky asi 15 metrov. Po dopade na zem došlo k okamžitému úhynu. Policajti krátko na to zadržali podozrivú osobu, ktorá bola po výsluchu prepustená na slobodu. Okolnosti incidentu polícia naďalej vyšetruje a to aj za pomoci znalca.

Polícia pripomína, že už 2 roky je v platnosti zákon, podľa ktorého zviera nie je vec, ale živá cítiaca bytosť.

Pod týraním zvieraťa sa chápe napríklad nedostatok jedla a pitia, štvanie zvierat proti sebe, opustenie zvieraťa za účelom zbavenia sa ho, spôsobovanie bolesti a podobne. Osobe môže za takéto konanie hroziť strata slobody až na 2 roky. Ak sa dopustí osoba konania na viacerých zvieratách, závažnejším spôsobom alebo na verejnosti, sadzba je vyššia a to na 1 až 5 rokov.

TS KR PZ Trnava

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav