Až čas ukáže, či bude Miklík prospešný pre Bratislava Capitals

Piešťanského hokejistu Michela Miklíka predstavil hokejový klub Bratislava Capitals ako posilu pred svojou premiérovou sezónou v nadnárodnej ICeHL. Či však bude vicemajster sveta z roku 2012 v bratislavskom klube aj hrávať, je otázne. Zatiaľ podpísal skúšobný kontrakt, jeho cieľ je presvedčiť trénerov a vedenie o svojom prínose.

Piešťanský hokejista sa stal posilou Bratislava Capitals. © Bratislava Capitals

„Uvidíme, čo z toho bude. Čas ukáže, či mám na to, aby som bol prospešný pre tím. Podľa toho sa rozhodne, či zostanem,“ vyjadril sa Miklík o svojom novom pôsobisku na webe hockeyslovakia.sk a na vysvetlenie dodal: „Veľmi dobre sa poznáme s trénerom Čadom. Viedol ma viac sezón a vieme, čo môžeme od seba čakať. To je dôvod, prečo som do Bratislava Capitals prišiel.“

Miklík je šikovný krídelník so skúsenosťami z piatich slovenských extraligových klubov. Zahral si aj KHL v dresoch Slovana Bratislava a Amuru Chabarovsk, krátko okúsil aj fínsku a českú najvyššiu súťaž. Minulú sezónu začal v Slovane Bratislava a neskôr pokračoval v prvoligových Topoľčanoch. Momentálne má už 38 rokov a zatiaľ neistú budúcnosť. Trojnásobný víťaz slovenskej extraligy vie, že chvíľu potrvá, kým sa dostane do tempa. „Prvé prípravné zápasy sú vždy viac trápenie a hľadanie sa než hokej. Dôležité je, aby sa to s každým ďalším stretnutím stále zlepšovalo. Na ľade som sa síce necítil najhoršie, no ešte máme pred sebou veľa roboty,“ skonštatoval.

Medzinárodná IceHL je pre Slovákov málo známa súťaž. Práve Miklík však má skúsenosti s jedným z jej účastníkov. V sezóne 2017/2018 sa jeho klub, fínsky JYP, na ceste za celkovým triumfom v Lige majstrov stretol s rakúskym Salzburgom. „Zatiaľ sme sa tým, čo nás v tejto súťaži čaká, príliš nezapodievali, no aj v príprave sa budeme konfrontovať so súpermi. Ja osobne tam poznám jedine Red Bull Salzburg, proti nim som hral dva zápasy v Lige majstrov. O ostatných mužstvách nemám prehľad,“ dodal Michel Miklík na webe SZĽH.

(sita)

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín