Z Maduníc do Koplotoviec ponad Váh vybudujú viac ako tristo metrov dlhý most

  • Spravodajstvo / Región
  • 26. augusta 2020, 10:55

Obec Madunice hľadá vo verejnom obstarávaní zhotoviteľa cyklotrasy, ktorej súčasťou bude aj cyklomost cez rieku Váh. Celková dĺžka chystaného úseku cyklotrasy bude viac ako 5400 metrov. Samotný cyklomost, ktorý spojí Madunice s Koplotovcami, bude dlhý 305 metrov a široký tri metre. Predpokladaná hodnota zákazky je vyčíslená na 3,4 milióna eur, Madunice získali peniaze z Európskeho fondu regionálneho rozvoja.

Koplotovce a Madunice neboli cez Váh nikdy v minulosti prepojené žiadnym mostom, ani lávkou (Autor: fishnet.sk)

Cyklotrasa povedie od katastra Červeníka po kataster Drahoviec a bude súčasťou väčšieho projektu, ktorý spojí niekoľko miest a obcí v regióne. Pôjde popri Váhu, po pozemkoch Slovenského vodohospodárskeho podniku. Obec Madunice má podpísanú nájomnú zmluvu, pozemky môže využívať za jedno euro ročne. Uchádzači o výstavbu cyklotrasy môžu svoje ponuky predkladať do 11. septembra, rozhodujúcimi hodnotiacimi kritériami budú ponúknutá cena a čas výstavby.

Starostka Maduníc Alena Jelušová pri podpise memoranda o spoločnom postupe miest a obcí pri budovaní cyklistickej infraštruktúry pred štyrmi rokmi povedala, že prepojenie Maduníc s Koplotovcami bude historickou udalosťou. Tieto obce podľa nej neboli cez Váh nikdy v minulosti prepojené žiadnym mostom, ani lávkou, ľudia si v čase nízkej hladiny pomáhali prechádzaním cez brod. Pokus o spojenie oboch brehov kompou nemal dlhé trvanie.

Hlohovec, Leopoldov, Madunice, Červeník a Koplotovce mali pôvodne spoločný plán na vybudovanie asi osemnásťkilometrovej cyklotrasy, v súčasnosti však postupuje každá samospráva samostatne podľa svojich možností. Hlohovec len pred pár dňami dokončil dvojkilometrovú cyklotrasu, ktorá vedie po hrádzi Váhu po kataster susednej obce Koplotovce.

(SITA)

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel