Hravá Elektrárňa so zajačikmi, sliepkami i včelami

Obľúbené podujatie pre rodiny s deťmi opäť prilákalo desiatky malých i veľkých. Hravá Elektrárňa, ktorá odohrala prevažne v komunitnej záhrade historickej budovy na Staničnej ulici v Piešťanoch, vzdelávala tentoraz ohľadom zvieracej ríše.

(Autor: am)

Elektrárňa Piešťany už tradične v závere prázdnin zorganizovala rodinné vzdelávacie podujatie. Témou tretieho ročníka bola zvieracia ríša, preto sa hlavným ťahákom programu stala interaktívna prednáška lektorky ZOO Bratislava Kataríny Gregušovej.

Návštevníci však neprišli ani o obľúbené súťažné stanoviská. Tentoraz body zbierali na farmárskom dvore so živými zvieratami, v dielničke šikovných rúk pri výrobe drôtených chrobákov či pri exponátoch zo zoologickej záhrady. Zároveň mali príležitosť pozorovať elektrárenské včely a absolvovať aj mini ochutnávku medov. Galéria poslúžila ako priestor na prednášku a praktické ukážky k téme ochrany dravcov, najmä používania ekochráničiek na stožiaroch vysokého napätia.

Počas podujatia sa zaujímavé informácie zo zvieracej ríše dozvedeli malí i veľkí. Okrem spoznávania sa aj zapotili, kým si pospomínali, ako sa volajú vtáky žijúce v našom okolí. Nezabudli si odfotiť zajace, sliepky i ovce, ale aj prirovnať svoje ruky k nohám gorily či šimpanza. Za prejdenie všetkých stanovíšť si mohli vziať odmenu.

Ako sa vyjadrila Katarína Hallová, riaditeľka Elektrárne, aj u tamojších lektorov je toto podujatie obľúbené: „Po lete strávenom s deťmi z detských táborov sme sa tešili na väčšie podujatie prístupné pre verejnosť. Vo svetle aktuálnej epidemiologickej situácie sme si boli vedomí obmedzení i obáv rodičov z hromadných podujatí, preto sme tému podujatia vyberali tak, aby sme čo najviac času strávili v našej záhrade.“ Riaditeľka dodala, že s priebehom podujatia boli veľmi spokojní a už teraz premýšľajú nad ďalšími ročníkmi.

Okrem toho Elektrárňa pripravuje ďalšie podujatia – športovo založení si prídu na svoje pri nočnej piešťanskej cyklojazde, ktorú organizujú s Mestom Piešťany, a bude ukončená nočnou prehliadkou historického objektu. Deti si zasa prídu na svoje koncom septembra pri spoločenských hrách a vedeckých hračkách v rámci osláv Svetového dňa hrania.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava