Tajomstvo šikmej veže po jubilejný desiaty raz

Vo Vrbovom sa počas uplynulého týždňa uskutočnil už desiaty ročník tábora s názvom Tajomstvo šikmej veže. Vyše desiatka detí trávila čas s animátormi Parlamentu mladých mesta Vrbové, ktorí pre ne vymysleli zaujímavý program na vyplnenie prázdninového času.

K letným horúčavám patrí osvieženie. (Autor: archív PMMV)

Tento tábor sa uskutočňuje každoročne, je tradičnou súčasťou leta a medzi deťmi je veľmi obľúbený. Animátori ale napriek tomu chceli vytvoriť z tábora výnimočné miesto a vymyslieť zasa niečo nové, čo deti zaujme.

Ani počas desiateho ročníka nechýbalo spoznávanie Vrbového, deti si vyšli aj na turistiku na priehradu, kde hľadali indície k tajomnému pokladu. Tieto indície zbierali celý týždeň a vo štvrtok napokon objavili poklad pri šikmej veži. Počas tábora boli poriadne horúčavy, takže nechýbali ani vodné hry a animátori sa spolu s deťmi osviežili v bazéne.

V spolupráci s knižnicou zariadili pre deti aj výlet do Piešťan. V priestoroch mestskej knižnice na Školskej ulici si vychutnali imitované divadielko Útek, absolvovali workshop o bábkach a vytvorili aj hlavného hrdinu knihy. V knižnici si ešte prezreli výstavu, ktorá sa tam aktuálne nachádza, a napokon bol pre ne pripravený program v Piešťanskom informačnom centre, kde sa naučili niečo nové o šikmej veži a v rámci ďalšieho workshopu si vytvárali dokonca vlastnú šikmú vežu a vkladali do nej tajomstvo. Napokon si vychutnali prechádzku po Kúpeľnom ostrove s osviežujúcou zmrzlinou.

Deti si našli nových kamarátov, zašportovali si, zabavili sa a strávili čas aktívne, spoločne.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel