Z tohto výletu sa ledva vymotáte: Vyrazte do kukuričného bludiska

V Piešťanoch a okolí sa nachádza viacero zaujímavých výletných lokalít. Pripomeňte si ich v krátkosti spolu s nami a dozviete sa fakty, o ktorých ste možno ani netušili. Azda vám pomôžu pri rozhodovaní, kam vyraziť s blízkymi počas víkendu. V tomto vydaní vás pozývame na výlet do bludiska vo Vlčkovciach.

V kukurici návštevník strávi aj hodinu. (Autor: autor/sezaland.sk)

Stačí si vziať pero, na nohy obuť tenisky, nasadnúť do auta a vyraziť. Za polhodinu ste na mieste, z ktorého istý čas nebudete vedieť vyjsť. Reč je o kukuričnom bludisku vo Vlčkovciach neďaleko Trnavy. Výlet doň je vhodný pre všetky vekové kategórie.

Obec Vlčkovce sa nachádza približne 30 minút od Piešťan. Ak pôjdete po starej ceste, v Bučanoch musíte odbočiť na Brestovany. Ak sa vydáte na cestu po diaľnici, na výjazde na Trnavu sa napojíte na rýchlostnú cestu R1 a výjazdom na Vlčkovce sa do bludiska dostanete onedlho. V okolí samotnej obce je cesta pomerne dobre značená a do cieľa vás pohodlne privedie.

Pred kukuričným poľom sa na zelenej ploche nachádza aj parkovisko, takže nemusíte riešiť kam s vozidlom. Deti okamžite po príchode zaujme rozhľadňa. Vybehnúť hore a prezrieť si kukuricu z výšky musí predsa každý správny pátrač! Okolo veže sa nachádzajú aj makety zvierat, takže ich milovníci si tiež prídu na svoje.

Cena, za ktorú vás pustia do areálu bludiska, je tri eurá na osobu, s výnimkou detí do troch rokov. Tie majú vstup zdarma. Platba je však možná len v hotovosti. Keďže bludisko sa nachádza na poli, kde nie je elektrická prípojka, platiť kartou sa nedá.

Za toto vstupné budete môcť ľubovoľne dlho blúdiť v dvoch bludiskách, jednom menšom a jednom väčšom. Menšie je vhodné aj pre mladšie deti, vysekané je v tvare dinosaura. Trať meria približne kilometer a prejsť ho trvá asi polhodinu. Väčšie bludisko je náročnejšie. Dĺžka trate je 2,5 kilometra, čo sa však ešte predĺži samotným blúdením. Pri pohľade z výšky pripomína geometrické tvary – štvorce, obdĺžniky i vnútorný kruh. Prejsť toto bludisko trvá približne hodinu.

Do každého bludiska dostanete aj prázdnu tajničku. Nachádzať v ňom totiž musíte stanovištia, na ktorých sa čosi nové dozviete a na záver informácie dostanete kontrolnú otázku. Odpoveď na ňu vpíšete do tajničky a pri správnom zodpovedaní všetkých deviatich úloh dostanete v závere pátrania odmenu. Nezabudnite si vziať vlastné pero.

Pripravte sa na to, že počas blúdenia kde-tu pred vami prebehne myš či iný hlodavec. Ľudia, ktorí majú „sladkú krv“ a vždy ich niečo vonku poštípe, ocenia použitie repelentu pred vstupom do bludiska.

Do kukurice môžu ísť malí i veľkí, zabavia sa deti, rodičia aj starí rodičia. Počas našej návštevy blúdila skupinka detí, rodiny s malými deťmi, ale i niekoľkogeneračné rodiny, ktoré vzali do kukurice aj babičku. Pre nezodpovedných psičkárov však už po novom do kukurice nesmú ísť psy, takže štvornohého chlpáča radšej nechajte doma.

V areáli je okrem bludiska aj bufet, pyramída zo slamy či niekoľko hier pre deti. Organizátori pripravujú aj špeciálne blúdenia, v ktorých vystupujú animátori prezlečení za rôzne postavy: nočné blúdenie so strašidlami, rozprávkové blúdenie, športové blúdenie, nočné blúdenie pre deti s baterkami (bez animátorov), hororové noci pre dospelých koncom augusta a v septembri.

Kukuričné bludisko je otvorené od deviatej každý deň, pričom posledný vstup je možný o 17. hodine. Od septembra bude areál otvorený od desiatej. Otváracie hodiny sú prispôsobené počasiu (počas dažďa a po daždi je bludisko z bezpečnostných dôvodov zatvorené), preto si overte aktuálnu otváraciu dobu. Majte na pamäti, že kým budete jednu-dve hodiny blúdiť, počasie sa môže zmeniť, takže je dobré mať v batohu dáždnik či pršiplášť.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel