Aj počítačová sieť potrebuje starostlivosť, spoločnosť Lombard vie ako na to

  • Piešťany / Spravodajstvo
  • 21. augusta 2020, 08:00

Necháme zriadiť internetové pripojenie, notebooky pripojíme na wifi, počítače káblom. Potom pribudnú ďalšie počítače. Zavoláme kamaráta, ten pridá switch a opäť pripojí, čo potrebujeme. Je to rýchle, v daný okamih efektívne a aj funkčné. Sme spokojní, máme všetko čo potrebujeme a hlavne rýchlo a lacno. Uspokojenie je však len klamlivé. Príbehy kolapsu domácej či firemnej siete môžu byť nasledujúce.

Príbehy kolapsu domácej či firemnej siete môžu byť rôzne. (Autor: red)

Príde návšteva, my jej dáme heslo na WiFi sieť, aby sa pripojila na internet a mohla nám odoslať podklady, ktoré sme si dohodli na jednaní a možno už o pár hodín sa čudujeme, pre čo sa nám pokazil počítač. Voláme opäť nášho kamaráta a ten nám oznamuje, že všetky dáta v počítači sú zašifrované a tak nenávratne preč.

Zahromžíme! Počítač necháme nainštalovať znova, opäť postupne začneme budovať archív dokumentov, hlavičkový papier si vyrobíme ešte krajší ako ten, ktorý sme mali predtým a na udalosť postupne zabudnete, no už si pamätáme, že cudzie počítače alebo telefóny môžu byť zavírené a tak do siete už nikoho radšej nikdy nepripojíte.

Príde opäť iná návšteva, tento krát je to zákazník, ktorému chceme prezentovať svoj produkt. Pripravili ste sa na stretnutie, máte skvelé prezentačné video, ktoré ste dokonca zavesili na youtube a… video neviete prehrať. Prehrávanie sa zastavuje, stále sa prerušuje a vy improvizujete ako to je len možné. Obchodné stretnutie skončilo, Vy s kropajami potu na čele úspešne uzatvárate obchod. Kolega Vám následne referuje, že konečne sa mu z internetu podarilo stiahnuť podklady, na ktoré čakal a Vy začínate chápať, že príčinou sekania Vašeho videa nebol pomalý internet, ale kolega, ktorý pripojenie preťažil niečím iným.

Neuveriteľné? Vôbec… Počas prvých mesiacov pandémie koronavírusu napríklad Netflix a YouTube kvôli tomu znižovali kvalitu svojich videí pre to, aby nedochádzalo k preťažovaniu niektorých dôležitých uzlov internetu. Adekvátne nebola na videohovory pripravená ani britská vláda. Keď sa koncom marca 2020 uskutočnilo prvé digitálne zasadnutie kabinetu Borisa Johnsona, experti spochybnili jeho bezpečnosť. Mohli totiž uniknúť aj veľmi citlivé informácie.

To, či bude všetko fungovať v kritických situáciách správne nie je len vecou mať tie správne prvky. To je aj o tom, správne ich nastaviť, zapojiť, nastaviť správne prioritu pre to, či má mať prednosť, či videohovor alebo sťahovanie dát z internetu ak dôjde k jeho 100% vyťaženiu. Vhodne navrhnúť konfiguráciu tak, aby nebolo požívanie rizikom ani pri pripojení zariadení našich návštev a samozrejme v neposlednom rade všetko udržať v perfektnom stave po nasledujúce roky prevádzky.

To je to čo nájdete v piešťanskej spoločnosti Lombard. Bezpečné a spoľahlivé riešenia pre každú situáciu.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav