Trénerka Čajok L. Krč-Turbová: Verím, že v tíme bude napriek zmenám dobrá chémia

Príprava basketbalistiek Piešťanských Čajok na súťažnú sezónu 2020/2021 je v plnom prúde a od budúceho týždňa by malo družstvo vedené Luciou Krč-Turbovou a jej asistentom Martinom Sýkorom pracovať v kompletnom zložení. O doterajšom priebehu prípravného obdobia nám viac prezradila práve nová trénerka tímu z Považia.

V realizačnom tíme Piešťanských Čajok prišlo k niektorým zmenám. (Autor: Laco Duračka)

„Prípravu sme začali 3. augusta a prvý týždeň sme sa venovali hlavne testovaniu hráčok. Od druhého týždňa pracujeme na kondičnej príprave, no sú do toho zapojené už aj basketbalové tréningy. Tento model bude pretrvávať do konca augusta, potom sa už budeme zameriavať prioritne na basketbalové činnosti,“ priblížila na úvod Lucia Krč-Turbová.

Zápasové previerky prídu na rad až v septembri a trénerka Piešťan je s výberom súperov v prípravných zápasoch spokojná. „Budeme hrať osem prípravných zápasov, z čoho sa trikrát predstavíme aj na domácej palubovke Diplomat arény. Stretneme s kvalitnými súpermi, takže si myslím, že budeme dostatočne preverení pred začiatkom súťažného ročníka.“

Od začiatku prípravy mali tréneri Čajok k dispozícii desať hráčok, no od budúceho týždňa by už mal tím z kúpeľného mesta pracovať v plnom zložení.  „V priebehu tohto týždňa sa k nám postupne pripájajú aj zahraničné posily. Lea Miletić a Gia Pack už sú v Piešťanoch a Danielle Hamilton-Carter dorazí vo štvrtok v noci. Ak všetko dobre dopadne s lekárskymi prehliadkami, od pondelka už tým pádom budeme môcť pracovať na činnostiach, pre ktoré je dôležité, aby boli všetky hráčky k dispozícii,“ ozrejmila L. Krč-Turbová.

Pred sezónou 2020/2021 prišlo v realizačnom tíme i hráčskom kádri k podstatným zmenám. Prvé týždne prípravy sú tak okrem trénovania aj o zžívaní sa v kolektíve i adaptácii v nových pozíciách i prostredí. „Je nás tu viacero nových. Ja s asistentom trénera Martinom Sýkorom, fyzioterapeut Michael Bujňák a takisto väčšia polovica tímu. Hľadáme k sebe cestu ako ľudskú tak i basketbalovú a verím, že postupne si  všetko sadne a bude tu fungovať chémiu, akú si predstavujeme,“ skonštatovala bývalá reprezentantka SR.

Už v najbližších dňoch by malo byť známe, ako to bude vyzerať v ženskej extralige. Do 20. augusta je termín prihlášok jednotlivých tímov a následne by malo byť v priebehu piatich dní známe aj vyžrebovanie najvyššej ženskej súťaže. „Pevne verím, že v extralige bude minimálne šesť účastníkov ako minulý rok, a teda že sa začne hrať v štandardnom termíne, čo je na konci septembra. Máme k tomu prispôsobenú prípravu,“ uviedla L. Krč-Turbová.

Piešťanské Čajky plánujú opäť pôsobiť aj na medzinárodnom poli. Prihlášku do Európskej ženskej basketbalovej ligy EWBL už podali a rovnako prejavili záujem hrať Stredoeurópsku ligu CEWL. „Aj tu stále čakáme na bližšie informácie. Čo sa k nám zatiaľ dostalo z EWBL, tak skupiny by mali byť rozdelené vzhľadom na aktuálnu situáciu viac regionálne z dôvodu cestovania. Jedna skupina viac „stredoeurópska“ a v druhej by mali byť prioritne krajiny z východu Európy. V prípade Stredoeurópskej ligy budeme zrejme múdrejší o pár týždňov, konkrétne veci sa v tejto súťaži zvyknú dať do pohybu v priebehu septembra,“ dodala Krč-Turbová.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
streda, 24. apríla 2024
Meniny má Juraj, zajtra Marek