Najťažší zásah hasičov: Tragédia pri Ostrove

Piešťanských hasičov zavolali k viacerým udalostiam. Profesijne najťažší výkon ich čakal pri oslobodzovaní zakliesnených osôb v aute pri tragickej nehode pri Ostrove.

Kolóny na Krajinskej ceste kvôli nehode (Autor: OR HaZZ Piešťany)

Vedľa cesty v Bašovciach horel v utorok 11. augusta popoludní  balík slamy. Na výjazd povolali piešťanských hasičov, tí požiar zlikvidovali vysokotlakovým prúdom vody.

Nočný výjazd do Trebatíc v stredu 12. augusta bol, našťastie, len poplašnou správou. K úniku plynu na Dúhovej ulici  zavolala hasičov obyvateľka, ktorá pri regulačnej rozvodni cítila plyn. Meranie plynu vykonali dvakrát, prišli tam aj Trnavčania s ekologickým vozidlom, ale žiaden únik nezaznamenali. Podľa zistení mohlo ísť o situáciu, keď je v potrubí pretlak plynu, regulačná klapka reaguje na vzniknutú situáciu tým, že „odfúkne“ natlakovaný plyn v potrubí a vtedy je ho cítiť v jeho okolí.

Piešťanskí hasiči vlastnými telami bránili v stredu podvečer zebre, ktorá sa špacírovala po sídlisku Adam Trajan, aby im neušla ďalej. Potom ju veterinár uspal. O tomto zásahu píšeme na inom mieste novín.

Vo štvrtok 13. augusta popoludní horela v Drahovciach na vale tráva. Požiar s rozlohou asi tritisíc metrov štvorcových uhasili vysokotlakovým prúdom vody a lopatami.

Nielen piešťanskí, ale aj pobedimskí hasiči zasahovali pri záchrane osôb z tragickej dopravnej nehody v sobotu 15. augusta medzi Krakovanmi a Očkovom. Aj o tejto tragédii pri Ostrove píšeme v samostatnom článku.

Po silnom vetre spadol vo Veľkých Kostoľanoch v sobotu strom. Hasiči ho popílili a odstránili.

Pri kolónach, ktoré vznikajú v súvislosti s rekonštrukciou mosta aj lávky, sa na Krajinskej ceste v Piešťanoch v nedeľu 16. augusta ťukli tri škodovky – dve fabie a jedna felicia. Pri nehode sa ľahko zranila jedna osoba. Hasiči vykonali potrebné opatrenia a zároveň vyzývajú ľudí, aby si v kolónach udržiavali bezpečné vzdialenosti.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je nedeľa 28. apríla. Tento deň je Svetovým dňom bezpečnosti a zdravia pri práci. Meniny má Jarmila.
  • 28.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 29. apríla. Tento deň je Európskym dňom solidarity a spolupráce medzi generáciami a Medzinárodným dňom tanca. Meniny…
  • 29.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je sobota 27. apríla. Tento deň je Svetovým dňom grafiky. Meniny má Jaroslav.
  • 27.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Pri príležitosti Dňa Zeme sa v okolitých obciach konalo veľké upratovanie. Inak to nebolo ani v Ostrove, ktorý sa už…
  • 28.04.2024, 00:01
  • Spravodajstvo / Región
pondelok, 29. apríla 2024
Meniny má Lea, zajtra Anastázia