Krajský súd v Trnave zrušil rozsudok v prípade vyplatenia odmien v Letisku Piešťany

  • Piešťanský týždeň / Piešťany / Spravodajstvo
  • 18. augusta 2020, 11:22

Súd vec vrátil Okresnému súdu v Piešťanoch na ďalšie konanie a nové rozhodnutie. Podľa odvolacieho súdu sa nedostatočne vysporiadal s argumentáciou o dobrých mravoch

Krajský súd v Trnave zrušil rozsudok prvostupňového súdu v záležitosti vyplatenia odmien bývalému členovi vedenia spoločnosti Letisko Piešťany Vladimírovi Krátkemu. Podľa zdôvodnenia súdu sa Okresný súd v Piešťanoch, ktorý minulý rok rozhodol, že letisková spoločnosť má Krátkemu vyplatiť odmeny 38-tisíc eur plus úroky z omeškania, nedostatočne vysporiadal s argumentáciou letiska o „dobrých mravoch“. Krajský súd vec vrátil okresnému súdu na ďalšie konanie a nové rozhodnutie. O rozhodnutí súdu informoval trnavský župan Jozef Viskupič. Trnavský samosprávny kraj je najväčším akcionárom spoločnosti Letisko Piešťany.

Krátky sa na súde domáhal vyplatenia odmien za obdobie od augusta 2010 do júna 2012, ako aj vyplatenia odstupného vo výške osemnásobku mesačnej odmeny. „Trváme na stanovisku, že vyplatenie odmien ľuďom, ktorí priviedli letisko na pokraj zániku, je nemorálne, a preto nenárokovateľné. Považujeme za nehoráznosť, že pán Krátky si za to pýta viac ako 38-tisíc eur. Je to podľa nás jednoznačne v rozpore s verejným záujmom, a preto sme ďalej odhodlaní brániť majetok župy,“ povedal Viskupič. Krátký sa podľa neho zúčastnil 22 zasadnutí predstavenstva, za jednu účasť by mal teda dostať viac ako 1 700 eur. „Nie je jasné, čo vlastne za tie obrovské peniaze robil, keďže letisku žiadnym spôsobom nepomohol, naopak, letisko smerovalo k totálnemu úpadku,“ dodal Viskupič.

Spoločnosť Letisko Piešťany prestala vyplácať odmeny členom predstavenstva a dozornej rady z dôvodu zlej ekonomickej situácie v roku 2010. Záväzky im však v roku 2014, a opakovane aj v roku 2015, uznala. Podľa bývalého predsedu Trnavského samosprávneho kraja Tibora Mikuša uznaním záväzkov chceli oddialiť vyplatenie odmien a vyhnúť sa súdnym žalobám o vyplatenie. Žaloby tak „zdedilo“ terajšie vedenie letiskovej spoločnosti a Trnavského samosprávneho kraja.

Spoločnosti Letisko Piešťany, a. s. hrozila v roku 2016 likvidácia, navrhoval ju práve Trnavský samosprávny kraj. Proti sa postavili aktivisti z Piešťan a zachovanie letiskovej spoločnosti sa stalo aj jednou z hlavných tém kampane kandidáta na post župana Jozefa Viskupiča. Spoločnosť napriek získaniu viacerých nových obchodných príležitostí hospodárila aj v minulom roku so stratou.

(SITA, mt;mč)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 18. apríla 2024
Meniny má Valér, zajtra Jela