Kratšiu časť lávky ponad obtokové rameno dokončia do konca septembra

  • Piešťany / Spravodajstvo
  • 17. augusta 2020, 11:32

Na lávke, ktorá bola od roku 2015 v zlom technickom stave a od 28. novembra 2019 bola pre chodcov a cyklistov uzatvorená, prebiehajú od 29. júla 2020 rekonštrukčné práce. Na kratšej časti ponad obtokové rameno by mali byť práce ukončené do konca septembra.

(Autor: pror)

Pracovníci Lumiza s.r.o po odstránení opláštenia a pochôdznych panelov už vedia posúdiť, aký je skutočný rozsah poškodenia konštrukcie lávky.

Ladislava Molčana konateľa firmy Lumiza s.r.o, ktorá na oprave lávky pracuje sme sa opýtali, či bol správny krok, nechať lávku na konci roku 2019 uzavrieť?

„V rámci posúdenia celkovej konštrukcie mostovky a jednotlivých pochôdznych lávok to bolo správne rozhodnutie. Nakoľko sú určité miesta, ktoré sú značne v dezolátnom stave a statik správne rozhodol, že tieto miesta sú nevyhnutné na výmenu. Obzvlášť sa to týka kratšej strany lávky nad obtokovým ramenom, kde odporučil výmenu všetkých stužidiel v rámci oceľovej konštrukcie, keďže rameno Váhu má inú teplotu ako hlavný tok Váhu a tým pádom tam dochádzalo v podstate vyššiemu pôsobeniu vlhkosti na konštrukciu a zväčšenej degradácii materiálu. Nevieme ešte aká je situáciu na dlhšej časti lávky, ale predpokladáme, keďže rok výroby je ten istý, že situácia bude podobná.“

Bude dodržaný termín opravy na kratšej časti mosta?

„Na krátkej časti robíme maximum preto, aby sme dodržali termín v pôvodnom harmonograme, ktorý máme naplánovaný na koniec septembra, nato aby táto krátka časť bola uvedená do prevádzky a aby sa peší a cyklisti v smere od Banky vedeli dostať cez Kolonádový most do centra mesta.“

Dielo bude zhotovené v troch etapách. Zhotoviteľ sa zaviazal rekonštrukčné práce ukončiť do šiestich mesiacov od prevzatia staveniska.

MsU Piešťany

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín