Piešťanskí veslári excelovali na regate v Brne

Počas prvého augustového víkendu sa v na priehrade v Brne konali majstrovstvá Moravy. Táto regata bola zároveň aj kvalifikácia na nadchádzajúce majstrovstvá Česka v žiackych kategóriách a preto aj tieto ročníky mali veľké zastúpenie.

Veslárom Piešťan sa opäť darilo. © VK Sĺňava Piešťany

Piešťanská veslárska mládež ukázala svoj potenciál a chuť víťaziť, lebo už po sobotňajších rozjazdách tréneri vedeli, že všetci pretekári sa už nominovali na M ČR. V nedeľňajších finálových jazdách už však išlo aj o medaily z majstrovstiev Moravy a každý pretekár musel vydať zo seba maximum. Presadili sa však všetky naše zúčastnené kategórie a do Piešťan tak putovala bohatá zbierka všetkých kovov.

Až z dvoch prvých miest sa tešili žiackych kategóriách Simona Weiszová, Ema Vávrová, Terezka Grosová a Viktor Jurga. Zlato vybojovali aj žiaci Alex Klein, Grétka Malíková, dorastenec Peter Strečanský a medzi seniormi na dvojskife Pavol Taraba s Andrejom Čechvalom, skif mužov vyhral Maroš Sloboda a medzi ženami dominovala Viktória Zruttova.

Strieborné medailu si vybojoval Marcel Škulec na skife a dvojskif žiačok Hanka Černeková, Sára Kováčová. Na bronzovej priečke skončila žiacka párová štvorveslica s kormidelníkom v zložení: Oskar Gono, Alex Klein, Marcel Škulec, Adam Čambal (Šintava) s kormidelníčkou Sárou Kováčovou.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav