Horelo na zbernom dvore vo Veľkých Kostoľanoch a bývalá škola v Piešťanoch

Piešťanskí hasiči a ich kolegovia z dobrovoľných zborov v regióne sa na nedostatok práce sťažovať nemôžu. V úvode minulého týždňa hasili objekt bývalej základnej školy na sídlisku Adam Trajan, v stredu sa rozhorelo vo Veľkých Kostoľanoch a záver týždňa sa pre hasičov niesol v znamení požiaru trávy v lokalite najväčšieho piešťanského sídliska.

Vo Veľkých Kostoľanoch niekto úmyselne podpálil unimobunku na zbernom dvore. (Autor: OR HaZZ Piešťany)

V pondelok 3. augusta v skorých ranných hodinách privolali hasičov k požiaru v objekte niekdajšej základnej školy na sídlisku Adam Trajan. Išlo o požiar matraca a textílií. V zadymenom priestore museli zasahovať v dýchacích prístrojoch, ale oheň sa im zakrátko podarilo uhasiť. S čím sa však natrápili, bolo, aby sa vôbec s technikou k objektu dostali. Príčinou bol spôsob parkovania na sídlisku, ktorý znemožňuje vstup záchranných zložiek do jeho viacerých častí. Hasiči tak pri tomto požiari museli rozvinúť až sto metrov hadíc.

V stredu 5. augusta hneď zrána hasiči odstraňovali spadnutý strom na ceste na horskom priechode Havran. V ten istý deň večer zasahovali pri požiari stodoly vo Veľkých Kostoľanoch. Na uhasenie hospodárskej stavby museli použiť až 17-tisíc litrov vody.

Vo štvrtok 6. augusta odstraňovali následky dopravnej nehody motocykla a osobného auta na križovatke na Mudroňovej ulici. Viac o tejto nehode píšeme v samostatnom článku.

V sobotu 8. augusta zavčas ráno sa rozhorelo na zbernom dvore vo Veľkých Kostoľanoch. Podľa informácií od hasičov tam niekto úmyselne podpálil objekt prijímacej kancelárie. Hasiči aj za pomoci tamojšieho dobrovoľného zboru požiar uhasili. Krátko popoludní piešťanských hasičov privolali k požiaru trávy na sídlisku Adam Trajan.

V ten istý deň podvečer zasahovali aj pri dopravnej nehode na diaľnici, pri ktorej havarovalo osobné auto. Nik sa pri nej nezranil, a tak hasiči len zabezpečovali miesto nehody a po jej zdokumentovaní políciou nepojazdné auto odstránili mimo cesty.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel