Recept: Pohánkový šalát

  • Recepty / Kultúra a spoločnosť
  • 10. augusta 2020, 11:00

V lete nie je dobré zaťažovať si žalúdok ťažkými pokrmami, a tak vám iste príde vhod recept, ktorý nám poskytla Piešťanka Pavlína Radošová. Na pohánke s kukuricou si určite pochutia aj mäsožravci

Pohánkový šalát pripravila Piešťanka Pavlína Radošová. (Autor: vd)

Suroviny: 75 g opraženej pohánky, soľ, štyri polievkové lyžice svetlého sójového nálevu, 200 g scedenej kukurice z konzervy, jednu posekanú zelenú papriku, tri ošúpané a posekané rajčiny, dve polievkové lyžice posekanej petržlenovej vňate, 25 g opražených slnečnicových semien

Postup: Opraženú pohánku pomaly varíme zakrytú v horúcej osolenej vode. Scedíme a dáme do misky s nálevom. Pridáme ostatné suroviny, dôkladne premiešame a podávame.

Svetlý sójový nálev: 175 ml oleja, dve polievkové lyžice svetlej sójovej omáčky shoyu, dve polievkové lyžice citrónovej šťavy, dva strúčiky cesnaku, mleté čierne korenie

Postup: Ľahký rastlinný olej dáme do pohára s ostatnými surovinami a dobre potrasieme. Pri použití dávame pozor, aby sa do šalátu nedostal cesnak, ktorý slúži len na dochutenie nálevu. Toto množstvo by malo stačiť štyrom hladošom, šalát by ste mohli urobiť v rekordnom čase 15 minút.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 18. apríla 2024
Meniny má Valér, zajtra Jela