Recept: Pohánkový šalát

  • Recepty / Kultúra a spoločnosť
  • 10. augusta 2020, 11:00

V lete nie je dobré zaťažovať si žalúdok ťažkými pokrmami, a tak vám iste príde vhod recept, ktorý nám poskytla Piešťanka Pavlína Radošová. Na pohánke s kukuricou si určite pochutia aj mäsožravci

Pohánkový šalát pripravila Piešťanka Pavlína Radošová. (Autor: vd)

Suroviny: 75 g opraženej pohánky, soľ, štyri polievkové lyžice svetlého sójového nálevu, 200 g scedenej kukurice z konzervy, jednu posekanú zelenú papriku, tri ošúpané a posekané rajčiny, dve polievkové lyžice posekanej petržlenovej vňate, 25 g opražených slnečnicových semien

Postup: Opraženú pohánku pomaly varíme zakrytú v horúcej osolenej vode. Scedíme a dáme do misky s nálevom. Pridáme ostatné suroviny, dôkladne premiešame a podávame.

Svetlý sójový nálev: 175 ml oleja, dve polievkové lyžice svetlej sójovej omáčky shoyu, dve polievkové lyžice citrónovej šťavy, dva strúčiky cesnaku, mleté čierne korenie

Postup: Ľahký rastlinný olej dáme do pohára s ostatnými surovinami a dobre potrasieme. Pri použití dávame pozor, aby sa do šalátu nedostal cesnak, ktorý slúži len na dochutenie nálevu. Toto množstvo by malo stačiť štyrom hladošom, šalát by ste mohli urobiť v rekordnom čase 15 minút.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 6. mája. Tento deň Medzinárodným dňom bez diét. Meniny má Hermína.
  • 06.05.2025, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 8. mája. Tento deň je Dňom víťazstva nad fašizmom a Svetovým dňom červeného kríža. Meniny má Ingrida.
  • 08.05.2025, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 5. mája. Tento deň je Medzinárodným dňom pôrodných asistentiek a Svetovým dňom hygieny rúk. Meniny má Lesia,…
  • 05.05.2025, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 9. mája. Tento deň je Dňom Európy a Európskym dňom opery. Meniny má Roland.
  • 09.05.2025, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 9. mája 2025
Meniny má Roland, zajtra Viktória