Nový úsek cyklochodníka Hlohovec – Koplotovce je hotový

  • Nezaradené
  • 10. augusta 2020, 11:16

Cyklisti, korčuliari, či bežci sa môžu pomaly tešiť. Mesto Hlohovec prostredníctvom svojej stránky informovalo, že vo štvrtok 6. augusta sa začalo preberacie konanie novej cyklotrasy od zhotoviteľa.

Dvojkilomtetrová trasa vznikla na hrádzi. Zdroj foto: hlohovec.sk

Zo stavby ešte treba odstrániť zistené drobné nedostatky, vydať kolaudačné rozhodnutie a obyvatelia si môžu užívať pohodlnú jazdu po novom asfalte.

Cyklochodník na ochrannej hrádzi aktuálne vedie až po koniec katastrálneho územia Hlohovec, pričom sa napája na už existujúci v lokalite pri Peterských jazerách.

Dĺžka nového úseku je takmer dva kilometre.

Táto časť hrádze je označená dopravným značením, úsek je určený spoločné pre cyklistov aj chodcov, pričom cyklista nesmie ohroziť chodca. Cestičku môže použiť aj osoba pohybujúca sa na kolieskových korčuliach či kolobežke, ak tým neobmedzí ani neohrozí vyznačených užívateľov. 
Iným účastníkom cestnej premávky je používanie cestičky zakázané.

Projekt bol podporený dotáciou z Ministerstva dopravy a výstavby SR vo výške viac ako 200-tisíc eur na podporu rozvoja cyklistickej dopravy a cykloturistiky. Spoločná cestička pre peších a cyklistov je súčasťou cyklostratégie Trnavského samosprávneho kraja a v širšom kontexte bude súčasťou dopravného nemotoristického prepojenia medzi Červeníkom, Leopoldovom, Hlohovcom, miestnou časťou Šulekovo a Koplotovcami, ktoré vhodným spôsobom doplňuje základnú komunikačnú os Vážskej cyklomagistrály.

(am), zdroj: hlohovec.sk

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava