Mačací boom plní útulok

Pracovníci Útulku Piešťany nielenže odchytávajú nahlásené psy, no niekedy si aj priamo pred areálom ráno nájdu prekvapenie. Ním je škatuľa plná šteniat či mačiatok, ku ktorej „dobrák“ ešte dokúpi aj granuly. Mačacie prekvapenie si na Priemyselnej ulici našli len nedávno.

Vyhodené mačiatka čakajú, kým im niekto daruje nový domov. (Autor: Útulok Piešťany)

Leto je v útulku časom, keď sa pre horúčavy psy nevydávajú na venčenie, lebo by mohli na slnku skolabovať. Najlepšou pomocou je preto adopcia, vďaka ktorej sa opusteným zvieratám dostane nového domova.

Stav psov je v súčasnosti stabilný, v útulku sa ich nachádza okolo 50, pribúdať však začali mačky. Tri našli v škatuli priamo pred útulkom, ďalšia bola nájdená na jednej z okružných križovatiek v Piešťanoch. Opustené mačiatka našli aj v Bzinciach pod Javorinou, Koplotovciach a Hlohovci. Jedna je k dispozícii ešte z predchádzajúceho nálezného – keď boli tiež mačence odložené pred útulkom.

Každý z týchto štvornohých tvorov by mal byť v karanténe, aby svojimi prípadnými ochoreniami nenakazil ostatných. Z kapacitných dôvodov však nie je možné umiestniť každú mačku separátne. Regionálnemu centru Slobody zvierat by preto najviac pomohla adopcia, čo uvoľní miesto pre ďalšie prírastky, keďže v súčasnosti je podľa riaditeľky Ľubomíry Balekovej akýsi mačací boom a neustále majú hlásené nové prípady.

Na facebookovej stránke Viac úsmevov však pracovníci približujú aj viac možností, ako pomôcť, napríklad ako sa stať na jeden deň ošetrovateľom v útulku, možnosť zakúpiť niečo z wish listu, teda zoznamu vecí, ktoré priamo v útulku spísali, že potrebujú, prípadne možnosť zapojiť sa do aukcie.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je sobota 27. apríla. Tento deň je Svetovým dňom grafiky. Meniny má Jaroslav.
  • 27.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
sobota, 27. apríla 2024
Meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila