Športové leto v Piešťanoch a okolí v plnom prúde

  • Editoriál / Spravodajstvo / Blogy
  • 5. augusta 2020, 00:01

Prvú polovicu leta máme za sebou a vyzerá to tak, že sa opäť naplno rozbehlo aj športové dianie v Piešťanoch a okolí. Azda avizovaná druhá vlna koronavírusu opäť nespomalí, nedajbože nezastaví, to, čo máme tak radi. A už v sobotu sa pobeží nočnými Piešťanmi na obľúbenej akcii Piešťany Night City Run.

V sobotu sa opäť pobeží nočnými Piešťanmi. (Autor: archív (jbš)) © archív (jbš)

Už mesiac júl bol veľmi bohatý na zaujímavé podujatia, ktoré stáli za pozornosť. Či už to boli majstrovstvá Slovenska v malom futbale s rekordnou účasťou, alebo tradičná kanoistická regata na Lodenici, ale aj tenisové turnaje v oboch piešťanských tenisových centrách, na ktorých sa predstavila slovenská špička.

Dovolím si tvrdiť, že doterajší vrchol leta priniesla uplynulá sobota a triatlon Slovakman 226, ktorý tradične patrí k piešťanskému letu. Pre mňa je to jedna z najlepších akcií, aká sa v kúpeľnom meste koná. Vidieť podávať enormne vytrvalé výkony nadupaných profesionálov či nadšených amatérov na 226-kilometrovej trati zloženej z plávania, cyklistiky a behu je samo o sebe veľkým lákadlom. Že je to divácky atraktívne podujatie ani nemusím hovoriť, samotná účasť počas celej soboty hovorí sama za seba.

A čo nás čaká v auguste?

Napríklad už v sobotu sa pobeží nočnými Piešťanmi na obľúbenej akcii Piešťany Night City Run, ktorá každoročne priláka množstvo bežeckých nadšencov. Veľký futbalový sviatok čaká aj hráčov PFK Piešťany. Tí v prvom kole Slovnaft Cupu vyhrali vo Veľkých Ripňanoch 1:0, čím si zaistili postup do ďalšej fázy. V druhom kole, 19. augusta, privítajú na domácom trávniku elitný slovenský tím a účastníka Fortuna ligy – DAC 1904 Dunajská Streda.

V regióne už o týždeň odštartuje futbalová sezóna 2020/2021 v nižších súťažiach a vo štvrtok 13. augusta vyvrcholí aj piešťanská TOP liga v malom futbale. Počas posledného augustového víkendu sa na Sĺňave uskutočnia Majstrovstvá Slovenskej republiky juniorov vo vodnom lyžovaní a takisto Black Swans Akvatlon 2020.

Pevne verím, že sa nič nevymkne spod kontroly, všetci sa budeme správať zodpovedne, aby nemuseli prísť ďalšie reštrikcie, ktoré môžu toto športové vyžitie opäť obmedziť.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava