PFK Piešťany bude úzko spolupracovať s trnavským Spartakom

Kluby FC Spartak Trnava a PFK Piešťany podpísali memorandum o spolupráci na úrovni mládeže. Hlavným cieľom spolupráce je zvyšovanie kvality práce s mládežou, ďalej podpora a rozvoj talentovaných hráčov, vzdelávanie trénerov, častejšia vzájomná konfrontácia formou prípravných zápasov a presuny hráčov medzi klubmi zabezpečujúce maximálnu zápasovú minutáž hráčov oboch klubov.

Ilustr. foto © archív PFK

Ján Stachura, prezident PFK Piešťany
Sme veľmi radi, že sme našli spoločnú reč s klubom FC Spartak Trnava v otázkach práce s mládežou. Jedným z našich cieľov je výchova a posun hráčov na čo najvyššiu úroveň. Táto spolupráca nám umožní poskytnúť všetkým našim hráčom jasnú víziu ďalšieho napredovania. Zároveň sa snažíme napredovať ako klub, vzdelávať sa, zachytávať nové trendy a spôsoby práce a práve spolupráca s klubom ako je Spartak Trnava nám môže pomôcť aj v tejto oblasti.

Marián Hýbela, športový riaditeľ mládeže FC Spartak Trnava
Najlepší hráči Trnavy väčšinou pochádzali a pochádzajú z blízkeho okolia, čoho sme si vedomí a preto sa už dlhšiu dobu snažíme vytvárať priateľské vzťahy s okolitými klubmi a zároveň k nim vysielať pozitívne impulzy v otázkach vzdelávania, ktoré by mali viesť k ešte kvalitnejšej práci s mládežou v našom regióne. Z tohto dôvodu nás teší, že sa PFK Piešťany stávajú našim partnerom. Veríme, že o nejaký čas bude výsledkom vzájomnej spolupráce prítomnosť odchovanca piešťanského futbalu v našom „A“ tíme.

Pre zaujímavosť, kapitánmi najstarších mládežníckych kategórií sú piešťanskí odchovanci Michael Ďurina v U19 a Tomáš Šimek v U17.
V minulosti tiež obliekali dres Spartaka piešťanskí odchovanci, pričom niektorí z nich zanechali v našom klube nezmazateľnú stopu ako Vladimír Hagara (5 titulov s Trnavou, účasť na MS v Mexiku), Jaroslav Kravárik (reprezentant ČSSR), Vladimír Bechera (reprezentant ČSSR), Peter Koštial alebo Tomáš Košút.

Zdroj: Spartak Trnava

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 23. apríla 2024
Meniny má Vojtech, zajtra Juraj