Cestári spevnili vymletý svah pri Tescu

Neprešiel ani týždeň a vymletý svah pri piešťanskom hypermarkete Tesco na nadjazde ponad železnicou cestári opravili tak, ako sľúbili čitateľom Piešťanského týždňa. Drží ho kamenný „val“.

Zosunutý svah nadjazdu cestári opravili, spevnili ho kamenivom. (Autor: TTSK)

K zosuvu svahu prišlo pozvoľne. Prispeli k nemu nielen prívalové dažde, ale tiež fakt, že chodci si tadiaľ skracovali cestu do hypermarketu. Týmto spôsobom dochádzalo neustále k lokálnemu oslabovaniu svahu v dôsledku výdatných zrážok a následne k jeho vymletiu. Toto nám potvrdili odborníci z Odboru dopravnej politiky Úradu Trnavského samosprávneho kraja (TTSK). Opravu, ktorá je hradená z prostriedkov Správy a údržby ciest TTSK, vykonali minulý týždeň. Svah spevnili kamenivom, takže pôda by sa už nemala zosúvať, cestu drží kamenný „val“.

„Chceme upozorniť chodcov, ktorí si touto trasou skracujú cestu k nákupnému centru, že vychodením chodníčka sa oslabuje svah, čo pri výdatných zrážkach môže spôsobiť jeho poškodenie,“ vyzývajú všetkých, ktorí tadiaľ chodia do Tesca, pracovníci Správy a údržby ciest TTSK.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava