Strongmani ohúrili Piešťancov veľkou silou

Na piešťanskom Námestí slobody sa v nedeľu 2. augusta stretlo sedem statných chlapov, ktorým pri kontrolnom vážení hmotnosť nestúpla nad 90 kilogramov. Súperili totiž o titul majstra Slovenska vo váhovej kategórii U90, pričom víťazovi podujatia patrí aj vstupenka na majstrovstvá Európy a tiež sveta.

Kráľom silných mužov sa stal Jakub Vedej. (Autor: am)

V náročných disciplínach preukazovali zdatnosti chlapi z rôznych kútov Slovenska. Všetci si vyskúšali dvíhanie ťažkých jednoručiek s váhou 65 kilogramov, dvíhanie 110-kilovej klady, priťahovanie ťahača, nosenie páru 120-kilových kufrov, dvíhanie auta či 300-kilové Conanovo koleso.

Niektorým sa darilo viac, iným menej, no azda všetci si od divákov zaslúžene vychutnali potlesk a obdivné pokriky. Siláci siahli až na dno svojich síl, aby splnili každú z daných disciplín a získali čo najväčší počet bodov. Fascinujúce predstavenie plné veľkých svalov, potu, ale aj horúceho slnka zabezpečilo kráľovi tohto podujatia vstupenku na majstrovstvá Európy a majstrovstvá sveta strongmanov.

Najsilnejším mužom sa stal Jakub Vedej, striebornú medailu získal Radovan Kollár a bronzovú Igor Virág. Na štvrtom mieste skončil Michal Druska, piate patrilo Martinovi Lovíškovi, šieste Marekovi Masarovičovi a na siedmej priečke napokon skončil Matej Boháč.

Okrem nich si mohli svoju silu vyskúšať aj diváci. Dvojica chlapov spoločne zdvíhala auto, snažila sa pohnúť aj Conanovým kolesom. Deti zasa fúkali balóny. Všetci si za odvahu odniesli odmenu.

Podporiť silákov prišiel i viceprimátor mesta Michal Bezák, ktorý vyjadril vôľu, že podujatie by sa na pôde Piešťan mohlo konať aj o rok, ak to situácia bude dovoľovať.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava