Slovnaft Cup: Postúpili len Piešťanci, ktorých teraz čaká fortunaligová Dunajská Streda

Počas víkendu boli na programe úvodné zápasy 1. kola Slovenského pohára – Slovnaft cupu 2020/21. Z víťazstva sa tešili len futbalisti PFK Piešťany, ktorý vyhrali vo Veľkých Ripňanoch tesne 1:0 a v druhom kole narazia na fortunaligistu DAC 1904 Dunajská Streda, ktorého privítajú na domácej pôde 19. augusta.

Futbalisti PFK Piešťany (v modrom) vyhrali vo Veľkých Ripňanoch 1:0. © PFK Piešťany

Do aktuálneho ročníka pohára sa prihlásilo 229 mužstiev. Úvodné kolo je založené na regionálnom princípe, medzi sebou sa stretnú spravidla len mužstvá z jedného regiónu. Dvojice prvého kola si žrebujú samotné regióny, následne sa vytvorí pavúk, ktorý je platný aj pre ďalšie dve kolá. Mužstvá najvyššej súťaže a II. ligy sú už tradične nasadené do 2. kola.

Tréneri v aktuálnom ročníku pohára majú možnosť vystriedať piatich hráčov v troch prerušeniach hry (nepočíta sa polčasová prestávka – pozn.). Túto zmenu jednotlivým futbalovým zväzom a asociáciám navrhla pri reštartoch súťaží po koronakríze IFAB, medzinárodná organizácia zaoberajúca sa zmenou futbalových pravidiel. Výkonný výbor SFZ odporúčanie schválil hlasovaním per rollam.

Výsledky zástpcov piešťanského regiónu v prvom kole Slovnaft Cupu:

Horná Krupá – OFK Trebatice 3:0 (2:0)

Góly: 2. Zaoral, 32. vlastný, 67. Sudin

Zostava Trebatíc: Veselý – Blaško, Klačman, Prosňanský, Filin, Valo, Směřička, Masár, Hečko, Miklovič, Jorík (Šurin, Varga, Puchý, Bartošek, Matyáš)

Veľké Ripňany – PFK Piešťany 0:1 (0:0ň

Gól: 65. vlastný

ČK: 36. Gula

Zostava Piešťan: Budka – Gula, Glos, Grík, Sedláček, Strelec, Kusý, Némethy, Štefanka, Klasovitý, Braniša (Korec, Horil, Miškech, Modrovič

MKF Vrbové – Nové Mesto nad Váhom 0:0, 3:4 pokutové kopy

Zostava Vrbového: Horváth – Dubovský, Michálek, Troják, Koníček, Gažík, Šimor, Železník, Kubica, Kaman, Srnec (Kurinec, Nálepa, Virág)

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel