Jedno zdanlivo nevinné klamstvo spustí lavínu nešťastia

  • Kultúra a spoločnosť / Knihy
  • 2. augusta 2020, 11:00

Hovorí sa, že na Slovensku už takmer každý píše, ale, bohužiaľ, takmer nikto nečíta. Aby ste sa dokázali orientovať v labyrinte vydávanej literatúry, ponúkame vám literárny tip, knižnú ochutnávku na tento týždeň.

(Autor: Artforum)

Ajelet Gundar-Gošen je izraelská spisovateľka a scenáristka, pôsobí aj ako psychoterapeutka a vyučuje psychológiu na univerzite v Tel Avive. Jej tretí román Klamárka je sondou do duše dospievajúceho dievčaťa, ale aj románom o úlohe a ťažobe klamstva v živote človeka. 17-ročná Nufar zažije stretnutie s mužom, starnúcou celebritou, ktorý sa k nej správa ako hulvát. Poníženie, ktoré Nufar zažije, je také obrovské, že muža obviní zo sexuálneho napadnutia, ktoré sa ale neudialo. Jedno zdanlivo nevinné klamstvo spustí lavínu nešťastia v živote dievčaťa i starnúceho muža. Navyše je tu Leo, mladý chlapec, svedok udalosti, o ktorom nikto netuší, a tiež túži po pozornosti…

Klamárka je príbehom o dospievaní, nepochopení, osamelosti, sklamaní, nenávisti, bolesti, zrade, túžbe po láske. Klamárka je o klamstve, ktoré ubližuje všetkým.

Ivana Papcunová

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav