Na výsadbe učia deti krúžkovať vtáčiky

Ani počas prázdnin neutíchol záujem detí o život našich operencov. Prednášky v ornitologickom stacionári CHVÚ – Výsadbe na piešťanskej Sĺňave si aj minulý týždeň vypočuli z úst ornitológov Ericha Kubicu a Štefana Šišku. Obaja od detstva spolupracovali s nadšeným piešťanským ornitológom, už nebohým Viliamom Kubánom, a spolu s ním sa podieľali na založení „Kubánovej výsadby“.

Erich Kubica a Štefan Šiška približujú základy ornitológie zaujímavou formou. (Autor: archív Ericha Kubicu)

Dnes pokračujú v jeho diele aj zaujímavými prednáškami, ktoré sú spojené s odchytom a krúžkovaním vtáctva. Deťom približujú život v prírode, lásku k nej a jej ochranu. V deťoch zostanú nezabudnuteľné zážitky, keď vtáčika s ornitologickým krúžkom pustia opäť na slobodu so želaním šťastného letu. Takýmto spôsobom mohli uvidieť aj okrúžkovať rôzne vtáčiky, napríklad drozda čvikotavého, ktorý vyletel z hniezda v rezervácii. „Ukážky odchytu a krúžkovania mali možnosť v minulom týždni zažiť deti z táborov v Piešťanoch a v Trnave,“ uviedol Erich Kubica.

„Prednášky spojené s odchytom a krúžkovaním vtáctva poriadame na požiadanie buď e-mailom, alebo si ich môžu objednať telefonicky na čísle 0903/441 660. Krásne zážitky mali doposiaľ stredoškoláci z Moravy, deti z denných táborov z Piešťan, Bratislavy, Trnavy a z Chorvátskeho Grobu. Záujem majú i seniori z Univerzity tretieho veku z Partizánskeho. Vďaka ochrane areálu a manažmentu je krásna príroda relaxom na dušu každého milovníka prírody,“ dodal Kubica.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 23. apríla 2024
Meniny má Vojtech, zajtra Juraj