Rekonštrukcia lávky na Krajinskom moste sa začala

Minulý týždeň Mesto Piešťany informovalo, že lávku ponad Váh oficiálne odovzdalo firme Lumiza, s.r.o. Žilina, ktorá sa v nasledujúcich mesiacoch má postarať o jej rekonštrukciu. A obnova sa už aj začala. V stredu 29. júla už pracovníci robili v úseku pod Červenou vežou.

Foto: am

Lávka, ktoré je od roku 2015 v zlom technickom stave a od 28. novembra 2019 pre chodcov a cyklistov uzatvorená, je od minulého štvrtka odovzdaná realizátorovi rekonštrukcie. Práce na lávke sa mali začať v stredu 29. júla, pričom s opravami sa začalo na kratšom úseku lávky od ramena Váhu. Zhotoviteľ sa zaviazal rekonštrukčné práce ukončiť do šiestich mesiacov od prevzatia staveniska.

Dielo bude zhotovené v troch etapách. Lávku začnú opravovať na kratšej časti nad obtokovým ramenom Váhu v dĺžke 68 metrov. Druhá etapa prác bude pokračovať na polovici časti lávky ponad hlavným ramenom Váhu v dĺžke 90 metrov a záver prác bude prebiehať na zvyšnej časti smerom do centra mesta.

Rekonštrukčné práce na lávke budú spočívať v očistení od hrubých nečistôt a usadenín, mechanickom očistení konštrukcií a potrubí od pôvodných náterov a následnej aplikácii náterov konštrukcie lávky. Práce budú zakončené montážou pochôdznych panelov, krycích panelov a osvetlením.

Cena rekonštrukcie oceľovej lávky pre peších a cyklistov je 608 – tisíc eur.

Zdroj: piestany.sk

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava