Mamičke Zuzke vyskákali tisíc eur

Život vie niekedy nastoliť ľuďom nemalé problémy. Našťastie, stále sa nájdu medzi nami takí, ktorí neváhajú svojou troškou pomôcť tým, čo to potrebujú. To sa ukázalo aj v sobotu 25. júla, keď nadšenci jumpingu vyšli na Námestie slobody v Piešťanoch a vyskákali piešťanskej mamičke Zuzke tisíc eur na rehabilitáciu.

(Autor: am/FB Jana Jesenská)

V centre mesta sa hodinu predpoludním objavili desiatky trampolín, na ktoré vyskočili ženy i muži rôzneho veku a podľa svojich fyzických možností mohli až približne tri hodiny skákať pre dobrú vec. Účastnícky poplatok totiž poputuje Piešťanke Zuzane Slamkovej, ktorej zdravotný stav si vyžaduje rehabilitácie.

Skákajúce ženy a muži napokon vyzbierali úctyhodnú tisícku. Organizátorka Jana Jesenská, ktorá spolu s Katarínou Augustinekovou podujatie pripravovala, zhodnotila, že bolo skvelé a s úžasnou atmosférou. Všetkým, ktorí svojím dielom prispeli k pomoci, poďakovala.

Skákanie si všetci prítomní užívali.

Zuzana Slamková je 33-ročná mamička dvoch detí z Piešťan, ktorej sa v roku 2010 predčasne narodil synček Jojo s diagnózami DMO, hydrocephalus, slabozrakosť a ďalšie, pričom syn nerozpráva a je ležiaci. V 2014 prišiel na svet druhý syn Alex, našťastie, úplne zdravý.

Neskôr sa však zdravie podlomilo aj samotnej mamičke. Prestala ovládať ruku, po týždni nohu, po ďalšom hlas a písanie. Lekári dospeli k diagnóze vaskulitída drobných ciev. Zápaly ciev môžu spôsobiť vážne orgánové poškodenia, stratu zraku aj celkovú infekciu (sepsu). Každé tri mesiace má nasadené kortikoidy, po ktorých pribrala 20 kilogramov, rednú jej kosti, ktorých následkom sú často zlomeniny a ďalšie komplikácie. Bez rehabilitácií sa nezaobíde, no jej stav, žiaľ, už ani nedovoľuje premiestňovať sa, a tak cvičí doma za asistencie fyzioterapeuta.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 28. marca 2024
Meniny má Soňa, zajtra Miroslav