Záhradnícka škola v Piešťanoch definitívne končí

Osud Strednej odbornej školy záhradníckej v Piešťanoch je spečatený. O vyradení zo siete pedagogických zariadení rozhodli dnes na krajskom zastupiteľstve, ktoré sa uskutočnilo v Rakoviciach, krajskí poslanci. Proti návrhu župana Jozefa Viskupiča na zrušenie školy hlasoval jediný piešťanský krajský poslanec Martin Cifra.

Za zachovanie školy prišiel vedenie kraja a krajských poslancov presviedčať aj primátor Piešťan Peter Jančovič. (Autor: pror)

Krajské zastupiteľstvo sa uskutočnilo dnes v priestoroch Strednej odbornej školy regionálneho rozvoja v Rakoviciach. Jeden z prerokovávaných bodov bol aj schválenie návrhu na vyradenie zo siete pedagogických zariadení pre Strednú odbornú školu záhradnícku v Piešťanoch. Za jej zachovanie prišiel vedenie kraja a krajských poslancov presviedčať aj primátor Piešťan Peter Jančovič. Nepomohlo. A tak najbližší školský rok je pre školu posledný.

Jediný, kto bol z prítomných piešťanských poslancov proti zrušeniu školy bol krajský a zároveň mestský poslanec Martin Cifra. Zvyšní prítomní poslanci z piešťanského regiónu Remo Cicutto a Alan Suchánek svojim hlasovaním návrh vedenia župy podporili.

Ďalšie dve poslankyne z piešťanského regiónu v krajskom zastupiteľstve Iveta Babičová a Lucia Drábiková sa z rokovania ospravedlnili.

Viac o téme sa dočítate v najbližšom vydaní Piešťanského týždňa.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava