V Drahovciach vo Váhu chytili 19-kilového sumca

Tam, kde je v rieke Váh silný prúd, plávajú aj silné a veľké ryby. Uloviť 145 centimetrov dlhého fúzatého sumca, ktorý váži skoro dvadsať kilov sa podarilo v sobotu 25. júla v Drahovciach skúsenému rybárovi Petrovi Stodolkovi.


Vo Váhu v Drahovciach chytil P. Stodolka obrovského sumca. (Autor: archív rodiny)

Peter mal aj pomocníka – kamaráta Ľuboša Mikloviča. Asistentovali im aj ich deti s manželkami. „Lov bol dosť bojovný sumec sa bránil. Moc sa mu k brehu nechcelo, no nakoniec po polhodinovom boji ho manžel zdolal. Keďže sumca chytil v „prúdovej“ vode Váhu, nebolo to jednoduché. Pomáhal mu kamarát, asistovali sme všetci. Ja ako manželka, naše 11 -ročné dvojčatá Lukáš a Lucia a taktiež kamarátova manželka Mirka z deťmi,“ uviedla pre Piešťanský týždeň Martina Stodolková. Ako sme sa ďalej dozvedeli, sumec už pláva v v špeciálnom bazéne pre ryby.

Rodina sa pýši úlovkom.

foto archív Martiny Stodolkovej

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav