Čajky získali hviezdu univerzitnej NCAA Giu Pack

Američanka Gia Pack (nar. 13.04.1998) sa stala ďalšou posilou Piešťanských Čajok pre nadchádzajúcu sezónu 2020/2021. Pre rodáčku z Phoenixu pôjde o prvé profesionálne pôsobenie v Európe, keďže doposiaľ hrávala v univerzitnej NCAA v tíme New Mexico State University.

Produktívna Američanka Gia Pack prichádza do Piešťanských Čajok. © NMSU

178 centimetrov vysoká krídelníčka, ktorá môže alternovať aj na pozícii rozohrávačky patrila počas všetkých štyroch ročníkov na univerzite k najlepším hráčkam tímu. V uplynulom ročníku odohrala v priemere 35 minút a s priemernou bilanciou 18,5 bodu  a 9,5 doskoku na zápas bola najlepšou strelkyňou Western Athletic Conference (WAC) univerzitnej NCAA. Počas turnaja WAC v roku 2019 prispela k víťazstvu svojho tímu bodovým rekordom, keď v troch zápasoch nastrieľala 86 bodov a bola vyhlásená za najužitočnejšiu hráčku. Rodáčka z Phoenixu v Arizone je tiež piatou najlepšou strelkyňou histórie tejto univerzity a trikrát sa umiestnila v All-star tíme WAC.

„Piešťanské Čajky som si vybrala ako svoj prvý profesionálny tím v mojej kariére, pretože ma najviac zaujala ich ponuka. Presvedčil ma ich záujem i to, že vo mne vidia potenciál. Zisťovala som si nejaké informácie s mojou rodinou i agentom a dostali sme len pozitívnu spätnú väzbu. V tíme je viacero kvalitných hráčok a klub sa tiež pravidelne predstavuje v medzinárodných súťažiach, čo je pre mňa lákadlom, ako sa zlepšovať a posunúť sa na vyššiu úroveň. Tiež som sa dozvedela, že je v Piešťanoch skvelé zázemie a realizačný tím. O Slovensku toho síce zatiaľ veľa neviem, ale počula som, že je to pekná krajina a už sa tam veľmi teším,“ povedala po podpise zmluvy 22-ročná Gia Pack, ktorá bude v Piešťanských Čajkách obliekať dres s číslom 30.

V klube z kúpeľného mesta si od Američanky sľubujú najmä produktivitu z perimetra. „Gia má za sebou zaujímavé pôsobenie v univerzitnej NCAA, kde podávala výborné výkony a dosahovala nadpriemerné čísla. Pôjde pre ňu o prvý profesionálny angažmán a navyše prvé pôsobenie mimo USA. Veríme, že sa v našom klube rýchlo adaptuje a stane sa pre nás výraznou posilou. Ak všetko pôjde vzhľadom na aktuálnu situáciu podľa plánu, mala by sa k tímu pripojiť 18. augusta,“ uviedla na margo novej posily generálna manažérka Bronislava Borovičková.

Aktuálna podoba kádra Piešťanských Čajok: Matea Tadić (Chorvátsko), Gia Pack (USA), Terézia Sailerová, Natália Martišková, Martina Dovčíková, Terézia Páleníková, Alexandra Hašková, Tereza Vandlíková, Danielle Hamilton-Carter (Švédsko), Vanda Kozáková, Monika Krajčovičová.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 28. marca 2024
Meniny má Soňa, zajtra Miroslav