V centre voľného času si užili dobrodružstvá

Kým niektoré deti si od začiatku júla užívajú prázdninové voľno, iné letné týždne využili na získavanie nových skúseností, priateľov a zážitkov v táboroch. Dobrodružstvá čakali aj na deti z Centra voľného času Ahoj v Piešťanoch. Malí zvedavci majú za sebou už dva týždňové táborové turnusy.

V CVČ veria, že si deti týždeň plný dobrodružstiev užili rovnako ako oni a už teraz sa tešia na ďalšie turnusy. (Autor: CVČ Ahoj)

Prvý denný tábor sa začal v pondelok 6. júla. Alžbeta Behanová z CVČ nám priblížila, ako si ho jeho účastníci užívali a čo všetko sa im počas piatich dní podarilo zažiť.

Hneď v pondelok vyrazili smerom na Topoľčany, kde navštívili Ranč pod Babicou. V areáli, v ktorom sa okrem detského ihriska s parádnym šmykľavkovým hradom nachádzajú najmä desiatky domácich i exotických zvierat, si deti deň skutočne užili.

V utorok vyrazili na cesty opäť, tentoraz zakotvili v trnavskej laserovej aréne Heroes, kde si podľa slov pedagogičky vystrelili jeden z druhého. Streda bola poriadne dobrodružná. Niesla sa v znamení hesla – nestrať svojho priateľa v kukuričnom bludisku Vlčkovce. V bludisku okrem toho, že sa deti musia dostať von, tak aj odpoveďami na otázky vypĺňajú tajničku a cvičia si um, orientáciu či spoluprácu.

Najviac sa deti bavili vo štvrtok, keďže vyrazili k vode. Na kúpalisku Vincov les strávili v bazéne celý deň a určite by vydržali ešte dlhšie, no museli si sily ušetriť aj na posledný deň. V piatok im totiž pripravili program na Bodone mestskí policajti z Piešťan. O tomto dni sa dočítate viac v samostatnom materiáli.

Táborníci vystúpili až do oblakov

Prvý tábor bol skvelý a plynule naň nadviazal tábor číslo dva s názvom Dobrodruh. A opäť bolo o zábavu a množstvo dobrodružstiev postarané.

Prvý deň sa s deťmi vybrali na návštevu do novootvoreného piešťanského Ekoparku v prostredí rybárskeho dvora, kde si mohli nielen pozrieť, ale aj pohladkať a nakŕmiť rôzne zvieratá ako papagáje, morčiatka, zajačiky či lamy. Ďalší deň sa deti premenili na Spidermanov a v trnavskom lanovom parku preliezali, skákali, šplhali a zdolávali rôzne prekážky, pričom tí odvážnejší si skúsili aj vysoké lanové prekážky a zoskok z výšky.

V stredu si táborníci spravili výlet do Bojníc na vyhliadkovú vežu Čajka v oblakoch, kde si užili krásne výhľady na široké okolie. Deti zažili jazdu toboganom z vrchu veže a preliezanie cez lanový tunel. Vo štvrtok sa zasa zahrali na žabky a vyskákali sa na trampolínach. Na záver tábora deti navštívili laser arénu, kde sa zahrali na agentov a špiónov.

V CVČ veria, že si deti týždeň plný dobrodružstiev užili rovnako ako oni a už teraz sa tešia na ďalšie turnusy. Najbližšie deti čaká športový tábor od 27. do 31. júla a tábor športové hry a atletika od 3. do 7. augusta.

CVČ Ahoj/(am)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava