Traja evanjelici oslávili osemdesiatku

V reštaurácii Muškát sa konala trojnásobná oslava. Svoje okrúhle narodeniny, 80 rokov, tu v kruhu rodiny aj piešťanských evanjelikov oslávili traja aktívni členovia miestneho zboru – Paulína Radošová, Mária Tóthová a Lothar Walter. Všetkých privítala zborová dozorkyňa Natália Šestáková.

Aktívni členovia evanjelického zboru. Zľava: Paulína Radošová, Mária Tóthová a Lothar Walter. (Autor: archív Beáty Walterovej)

„Po desiatich rokoch členstva v cirkevnom zbore a členstva v spevokole cirkevného zboru pod vedením inžiniera Michalku začal Lothar Walter po jeho odchode pôsobiť spoločne s Melániou Masarykovou ako organista cirkevného zboru. Túto milú povinnosť vykonávajú spoločne pravidelne v dvojtýždňových intervaloch. Okrem toho vedie cirkevný spevokol,“ uviedla Beáta Walterová.

Máriu Tóthovú si celé generácie dnes už dospelých Piešťancov, ktorých rodičia pracovali v koncernovom podniku Tesla, pamätajú ako milú a láskavú učiteľku, ktorá pôsobila okrem iných škôlok aj v materskej škole na Nikola Teslu. Spolu s manželom Matejom Tóthom sú piliermi evanjelického zboru. „Mária Tóthová sa sa deväť rokov príkladne a s veľkou láskou v srdci starala o hostí ubytovacieho zariadenia pri Evanjelickom kostole v Piešťanoch,“ dodala Walterová.

Tretia oslávenkyňa Paulína Radošová je nielen členkou cirkevného spevokolu, ale aj presbyterstva v stavebnej komisii, kde uplatňuje aktívne svoje odborné vedomosti. Táto žena je spolu s ďalšími Piešťankami dušou Ligy proti rakovine, do ktorej vstúpila v čase, keď jej manžel bojoval so zákerným onemocnením. Dni narcisov, zdravia a mnohých ďalších akcií sú spojené s jej aktívnou prítomnosťou, vie nadchnúť, potešiť, pripraviť zdravé pokrmy. Recept na vynikajúci pohánkový šalát sme uverejnili aj v Piešťanskom týždni. Paulína Radošová vie nielen výborne variť, ale sa venuje i paličkovanej čipke a ďalším ručným prácam.

Obidve ženy sú však predovšetkým aktívne členky cirkevného života v Piešťanoch. 

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
streda, 24. apríla 2024
Meniny má Vojtech, zajtra Juraj