Parádny deň s políciou a táborákom na Bodone

  • Mladí dnes / Kultúra a spoločnosť / Piešťany
  • 26. júla 2020, 00:02

Mestská polícia v Piešťanoch pripravila v piatok 10. júla pre deti, ktoré sa zúčastnili denného tábora Centra voľného času Ahoj v Piešťanoch, celodenný program. Odohrával sa v priestoroch Kynologického klubu Bodona.

Výcvik psa deťom predviedol predseda kynologického klubu Milan Komadel. (Autor: Viera Dominová)

Deti prišli na Bodonu po svojich a potom oddychovali v tieni počas rozprávania a ukážok výstroje a výzbroje príslušníka z Obvodného oddelenia Policajného zboru v Piešťanoch Martina Beneša. Ukázal im nielen pomôcky, ktoré policajti používajú pri svojej práci, ale zaujal ich aj množstvom príbehov a zaujímavými ukážkami sebaobrany, pri ktorých mu asistovali i mestskí policajti. Po krátkej prestávke nasledoval výcvik psa, ktorý základné pokyny hravo zvládal za asistencie Milana Komadela, predsedu kynologického klubu.

Následne deti upútal Peter Lendvay so svojím psom, ktorý je vycvičený na canisterapiu. Tá sa využíva ako psychoterapeutická metóda na riešenie psychologických, citových a sociálno-integračných problémov, motivuje k rehabilitácii, povzbudzuje imunitu prostredníctvom psychiky. Deti psíka mohli pohladkať, očesať, hrali sa s ním a videli rôzne metódy práce s deťmi pri tejto terapii.

A to už prišiel čas obeda a s ním pravá táborová opekačka. Príslušníci mestskej polície prichystali ohnisko a táborák a vedúce z CVČ deťom pripravili špekáčiky na opekanie, na ktorých si pochutili.

Popoludní boli pripravené streľby zo vzduchovky a niektoré deti sa ukázali ako skutočne dobrí strelci. Na záver zdolávali prekážkovú dráhu s okuliarmi simulujúcimi opilosť alebo vplyv drogy, pričom im preventistka z mestskej polície Viera Dominová vysvetlila rôzne riziká závislostí. Za absolvovanie tejto dráhy dostali deti reflexné prvky, ktoré využijú na cestách, aby sa znížilo riziko nehodovosti neosvetlených chodcov i cyklistov.

Viera Dominová

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava