Futbalista Miroslav Gono podpísal dlhodobú zmluvu so Žilinou

Futbalový klub MŠK Žilina sa po skončení skráteného ročníka Fortuna ligy dohodol na ďalšej spolupráci so záložníkom Miroslavom Gonom. Služby 19-ročného futbalistu pochádzajúceho z Piešťan, ktorý bol počas nadstavby jedným z najpozitívnejších prekvapení, si vedenie šošonov poistilo do 30. júna 2024.

19-ročný rodák z Piešťan sa adaptoval do základnej zostava MŠK Žilina. © MŠK Žilina

Pracovitý záložník sa stal súčasťou „A“-tímu iba v zime, no postupne sa v prvej kabíne nielenže zabýval, ale aktuálne patrí k stabilnej súčasti základnej jedenástky. Miroslav Gono neskrýva nadšenie po predĺžení zmluvy o ďalšie tri roky.

„Som rád a vďačný, že klub so mnou ráta a že mám možnosť naďalej sa rozvíjať. Teším sa, že môžem hrať ďalšie roky za MŠK a byť teda v žltozelených farbách,“ hovorí po podpise zmluvy defenzívny záložník, ktorý postúpil po reštarte ligy až do základnej jedenástky a svojimi výkonmi naznačil, že tam patrí právom. „Samozrejme, chcem ďalej podávať stabilné výkony, uspieť s mužstvom, zaznamenávať dobré výsledky. Som veľmi rád, že som súčasťou základnej zostavy, naďalej však treba poctivo pracovať a napredovať.“

Práve posledný polrok bol pre rodáka z Piešťan asi najzlomovejší v doterajšej kariére. „Bolo to turbulentné obdobie, aj vďaka ktorému som sa výraznejšie prepracoval do zostavy, za čo som rád. Stále sa chcem zlepšovať, to je môj cieľ.“

Čo do novej sezóny, ktorá začne už 8. augusta? „Pokračovať v nastavenom trende. Skončili sme druhí, takže znova budeme myslieť iba na tie najvyššie méty,“ dodáva 19-ročný záložník.

Z doterajších výkonov mladého stredopoliara je pozitívne zaskočené aj samotné vedenie žltozelených, čo dokumentujú slová športového manažéra Karola Belaníka.

„Miro po reštartovaní súťaže príjemne prekvapil, drží si stabilnú výkonnosť. Vzhľadom na jeho vek a minimálne, resp. nulové skúsenosti s najvyššou súťažou sa zhostil svojej úlohy dobre a podáva výkony nad očakávania.“ Práve vďaka nim si vyslúžil novú zmluvu. „Predĺžením zmluvy sme mu chceli ukázať, že vnímame jeho progres. Veríme, že to bude pre neho správny motivačný impulz a aj v ďalšej sezóne nadviaže na doterajšie výkony. Samozrejme, stále je mladý hráč, ale svojím prístupom k tréningovému procesu i kvalitou v zápasoch naznačil svoj potenciál. Budeme iba radi, keď aj ostatní chalani budú takto pokračovať a napredovať,“ dodáva športový manažér šošonov.

Zdroj: MŠK Žilina

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 28. marca 2024
Meniny má Soňa, zajtra Miroslav