Cyklotrasu Koplotovce – Hlohovec už stavajú

V kraji pribúda nový kus cesty pre cyklistov či korčuliarov. Práce na zhotovení úseku cyklotrasy z Hlohovca smerom do obce Koplotovce už intenzívne prebiehajú, pričom v uplynulých dňoch pracovníci realizovali cementovú stabilizáciu.

Dvojkilometrová cyklotrasa vzniká na ochrannej hrádzi. (Autor: hlohovec.sk)

Zhotoviteľ stavby aj Mesto Hlohovec prostredníctvom svojej webovej stránky vyzvali ľudí, aby rešpektovali priestor staveniska a nevstupovali naň z dôvodu realizácie podkladových vrstiev. „Úsek je uzavretý, vyznačený dopravným značením, preto vás prosíme, aby ste pri vašich cyklopotulkách po hrádzi v tejto jej časti zišli z trasy a neprechádzali staveniskom,“ uvádza radnica. Odmenou za trpezlivosť obyvateľov má byť nový povrch, po ktorom vraj bicykel či korčule pôjdu takmer samy.

Cyklochodník vzniká na ochrannej hrádzi po koniec katastrálneho územia Hlohovec, pričom sa napojí na existujúci asfaltový povrch hrádze v lokalite pri Peterských jazerách. Dĺžka nového úseku bude takmer dva kilometre.

Projekt bol podporený dotáciou z Ministerstva dopravy a výstavby SR vo výške viac ako 200-tisíc eur na podporu rozvoja cyklistickej dopravy a cykloturistiky. Spoločná cestička pre peších a cyklistov je súčasťou cyklostratégie Trnavského samosprávneho kraja a v širšom kontexte bude súčasťou dopravného nemotoristického prepojenia medzi Červeníkom, Leopoldovom, Hlohovcom, miestnou časťou Šulekovo a Koplotovcami, ktoré vhodným spôsobom doplňuje základnú komunikačnú os Vážskej cyklomagistrály.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava