Na nadjazde pri Tescu sa odtrhol svah

Zrejme po prívalových dažďoch sa poškodil svah na nadjazde ponad železnicu v Piešťanoch. K zosunu svahu prišlo pozvoľne. Cesta je zatiaľ nepoškodená, no je otázkou času, kedy sa môže asfalt odtrhnúť. Miesto, kde k zosuvu došlo, sa nachádza v úrovni vchodu do hypermarketu Tesco.

V miestach „skratky“ k Tescu sa zosunul svah. Miesto je odspodu zakryté porastom. (Autor: vd)

Odtrhnutý svah sa nachádza v miestach, kde si peší krátili cestu po svahu smerom do obchodu. Zosun je skrytý v húštine, ide približne o dvojmetrový úsek. Ako nás informovala hovorkyňa Generálneho riaditeľstva Slovenskej správy ciest, ide o cestu druhej striedy, ktorá je označená číslom II/499. Odporučila nám obrátiť sa vo veci riešenia vzniknutej situácie na Správu a údržbu ciest Trnavského samosprávneho kraja.

Aktuálne: pohľad na zosuv svahu pri Tescu. Riešiť by to mal prevádzkovateľ, čiže Správa a údržba ciest Trnavského samosprávneho kraja. Foto (vd)
Takto spevńovali cestu v obci Banka. Foto (vd)

Podobné zosuvy ciest riešili na viacerých miestach nášho regiónu, naposledy na jeseň minulého roka v obci Banka. Stavbári tam spevňovali svah aj cestu spôsobom, ktorý by mal zaručiť jej kvalitu na dlhé roky. Súbežne s frézovaním cesty a križovatky, ktorú potom asfaltovali, stavbári spevňovali svah nad Obtokovým ramenom neďaleko Penziónu Benátky. Tam odkryli spraš aj ďalšie vrstvy betónu, svah nanovo ošalovali a do pripravených „foriem“ nalievali spevňovací betón. 

0 Shares

Najnovšie správy

Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav