Festival jedla nakŕmil stovky Piešťancov

Mnohí sa v piatok 17. júla pýtali, čože sa to pri Obchodnom dome Prior v Piešťanoch rozkladá, čo to bude. Odpoveďou im bola vôňa jedla, hudba a moderátorské vstupy Ludwiga Bagina a Matúša Klajdáča. Na ploche, kde sme v zime zvyknutí na mobilné klzisko, tentoraz vyrástol areál festivalu jedla.

Počas víkendu sa stoly pri OD Prior zaplnili jedlom a pitím. (Autor: am)

Piešťany sa tretí júlový víkend stali jednou zo siedmich zastávok festivalu jedla, a to okrem miest Bratislava, Trnava, Nitra, Trenčín, Pezinok a Trenčianske Teplice. Podujatie nesie názov Slovak Food Truck Fest, prichádza do miest ako nová gastronomicko-spoločenská tradícia a prináša so sebou gastronomické špeciality zo Slovenska aj zo sveta. Organizátori hovoria, že ide o najvyšší kvalitatívny gastroštandard.

Milovníci jedla si tak mohli vychutnať burgre, voňavé vafle či palacinky, hot-dogy, gyozu, pizzu, ale aj alkoholické a nealkoholické nápoje, pivo či kávu. Na svoje si prišli mäsožravci i vegetariáni, ale aj tí, ktorí si prišli len vychutnať predstavenie svojho obľúbeného interpreta stojac pri stole, tancujúc či sediac na niektorom z tulivakov. Súčasťou podujatia jedla bol totiž aj hudobný program, ktorý sprevádzal popoludnie každého z troch festivalových dní. A okrem toho bol pre deti pripravený kútik, kde si mohli nechať na tvár namaľovať obrázok, ba dokonca za nimi prišli Šmolkovia.

V hudobnom programe sa v piatok predstavila Saxana Sapietová, ktorá sa niekoľkokrát denne vystriedala na pódiu s Karin Ann. Tento formát, keď sa hudobníci striedali a vystúpili na stejdži viackrát za deň, pretrvával do konca podujatia, teda aj v sobotu i v nedeľu. Fanúšikovia jednotlivých interpretov sa tak nemuseli nahrnúť do areálu v jednu konkrétnu hodinu, ale mohli si vybrať čas, keď im to najviac vyhovovalo. V sobotu sa niekoľkokrát predstavili Ukitas, Robo Papp a nechýbala ani detská diskotéka. Tá bola na pláne i v nedeľu, okrem toho aj vystúpenie Funny Fellows a superstaristov Giovanniho Ricciho s Minou Koniarikovou.

Podľa kalendára organizátora by sa podujatie malo uskutočniť v Piešťanoch opäť v októbri a novembri.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava