Opitá matka s 2,5 promile viezla aj svoje dieťa

  • Kraj
  • 21. júla 2020, 14:40

Vodičku Škody Fabia zastavili policajti, lebo spáchala dopravný priestupok. Napokon však zistili, že šoférka, matka s dieťaťom na sedadle, je aj pod vplyvom alkoholu.

Polícia SR - Trenčiansky kraj

Policajti obvodného oddelenia Stará Turá v obci Lubina spozorovali vozidlo Škoda Fabia, ktorého vodička spáchala dopravný priestupok. Preto ju predpísaným spôsobom zastavili a skontrolovali.

Štyridsaťjedenročnej vodičke z okresu Nové Mesto nad Váhom policajti uviedli dôvod jej zastavenia a nakoľko javila známky požitia alkoholu, podrobili ju dychovej skúške.

Podozrenie, že vodička jazdí pod vplyvom alkoholu potvrdila vykonaná dychová skúška. Vodička nafúkala 1,19 mg/l, čo predstavuje 2,48 promile alkoholu. Opakovaná dychová skúška ukázala hodnotu 1,20 mg/l, čo predstavuje 2,50 promile alkoholu.

Zarážajúce je, že vodička v takomto stave viezla v aute maloleté dieťa. Teraz už čelí obvineniu z prečinu ohrozovania pod vplyvom návykovej látky. Za uvedený skutok jej v prípade preukázania viny hrozí až ročné väzenie. O tom, aký trest dostane rozhodne sudca Okresného súdu v Novom meste nad Váhom.

Polícia znova apeluje na vodičov, aby nezabúdali, že v momente, keď si sadnú za volant, majú zodpovednosť nielen za svoj život a svoje zdravie, ale aj za životy a zdravie spolujazdcov a aj ostatných účastníkov cestnej premávky.

Túto zodpovednosť si však treba uvedomiť skôr, ako vodiči sadnú opití za volant, pretože zdôvodňovať po spôsobenej tragédii, že nechceli nikomu ublížiť… Na to je už príliš neskoro.

Polícia SR – Trenčiansky kraj

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
streda, 24. apríla 2024
Meniny má Juraj, zajtra Marek