Krasokorčuliarky nezaháľajú ani v lete

  • Piešťany / Šport
  • 20. júla 2020, 00:02

Skating Club Piešťany si počas týchto letných dní neužíva len slnko, ale aj chladný vzduch zimných štadiónov. O tom, ako prebieha príprava na novú sezónu, nám porozprávali trénerky krasokorčuliarok Emília Tarabová a Ivana Stračár Blahunková:

Partia piešťanských krasokorčuliarskych nádejí. (Autor: archív klubu)

„Uplynulú sezónu sme boli nútení ukončiť tak ako všetci športovci veľmi rýchlo a nečakanie pre koronavírus. Stihli sme však absolvovať všetky naplánované súťaže, ale záverečná exhibícia, na ktorú sa tešili naši priaznivci, sa už neuskutočnila.

Počas koronakrízy, keď sme sa nemohli stretávať na spoločných tréningoch, trénovali naši korčuliari v domácom prostredí. Každý podľa individuálneho plánu, ktorý sme prispôsobovali veku a výkonnosti športovca. Krasokorčuliarsky zväz tiež pomáhal v tejto zložitej situácii tým, že pravidelne organizoval online tréningy s vrcholovými krasokorčuliarmi, čo bolo veľmi motivujúce.


Súčasťou prípravy krasokorčuliarok je aj „suchý“ tréning na tráve.

Hneď, ako to bolo umožnené, sme začali s prípravou mimo ľadovej plochy. O tom, že je krasokorčuľovanie náročný šport, svedčí aj všestranná príprava, ktorú naši korčuliari absolvujú. Off-ice tréningy sú veľmi rozmanité. Obsahujú kondičnú a atletickú zložku, balet, gymnastiku a, samozrejme, špeciálne suché tréningy, kde trénujeme rotácie, skoky a prvky, ktoré bežne robíme na ľade.

Od polovice júna sme však už aj na ľade. Naši korčuliari absolvovali tri sústredenia v Trenčíne, ktoré prvýkrát zvládli aj najmenší korčuliari vo veku od štyroch rokov. K trénerskému tímu sa pridala i nová posila Tereza Kublová, ktorá len nedávno úspešne absolvovala trénerský kurz.

Najbližšie sa naše korčuliarky chystajú do Prahy, kde ich čakajú špičkoví tréneri, bývalí olympionici Ondřej Hotárek a Anna Cappellini. Po návrate nás čaká príprava na domácom ľade. Počas augusta sa zameriavame na cibrenie nových choreografií voľných jázd, ale aj rozbiehame nábor nových nádejí vo veku od 3,5 roka. V prípade ďalších informácií, ako sa pripojiť do kurzu korčuľovania, nás môžete kontaktovať na skatingclubpiestany@gmail.com alebo na našej facebookovej stránke facebook.com/skating.club.piestany/.

Veríme, že nová sezóna prinesie ďalšie skvelé výsledky piešťanských reprezentantiek v tomto krásnom športe.“

Skating Club Piešťany

Štyri kamarátky – úspešné krasokorčuliarky.
0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav