Po čarovných príbehoch workshop

Svojho času do piešťanskej Elektrárne v pravidelných intervaloch prichádzali desiatky detí hladných po nových informáciách a zážitkoch. Pandémia koronavírusu túto líniu prerušila, teraz sa však obnovuje s novým formátom – Zvedárňou. Nové veci sa počas nej dozvedia malí i veľkí.

Deti sa vzdelávali v triedení odpadu. (Autor: am)

Zvedárňu otvoril vrbovský muzikant, spisovateľ, organizátor Branislav Jobus. Hravou formou prostredníctvom príbehov predstavil svoje detské knihy, pomedzi to zaspieval, ale aj motivoval. Deťom, ale v podstate i dospelým pripomenul, že keď si niečo zaumienia a neublíži to nikomu inému, určite sa im to podarí dosiahnuť. Sám prezradil, čo všetko sa podarilo splniť jemu.

Celé posedenie sa uskutočnilo v exteriéri areálu Elektrárne, kde stoličky rozmiestnili s väčšími odstupmi a návštevníci tak nemuseli mať počas prezentácie rúška. Aj druhú časť, ktorou bol workshop o triedení odpadov, stihli absolvovať pred začiatkom dažďa vonku.

Deti sa v druhej časti podujatia s elektrárenskou lektorkou Ivetou Penthorovou dozvedeli, prečo si treba vážiť prírodu, ako jej pomôcť a ako správne triediť odpad.

Zvedárňa sa uskutoční aj v auguste a bude venovaná včelám.

0 Shares

Najnovšie správy

sobota, 27. júla 2024
Meniny má Božena, zajtra Krištof